Curs de turism. Teoria producatorului

Incarcat la data: 11 Februarie 2008

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

5 (1 review)

Producerea bunurilor in scopul satisfacerii nevoilor de consum este posibila in conditiile in care intreprinzatorii dispun de resurse economice, combina si utilizeaza eficient factorii de productie. Abilitatea intreprinzatorilor permite alegerea celei mai favorabile alternative de combinare a factorilor de productie, pe baza principiului rationalitatii economice, al obtinerii de rezultate maxim posibile cu resursele de care dispun. Acestea definesc rolul intreprinzatorului modern si asigura forta concurentiala a intreprinderii.


Factorii de productie
Pentru a produce bunuri destinate consumului, intreprinzatorii isi procura factori de productie. Resursele economice atrase in circuitul economic, aflate in miscare ca fluxuri constituie factori de productie J.B. Say, reprezentant al scolii clasice, sublinia in lucrarea sa "Tratat de economie politica" ca la producerea bunurilor participa trei factori: munca, natura (pamantul) si capitalul. Primii doi factori - munca si natura - sunt factori primari sau originari, intrucat ei reprezinta punctul de plecare a activitatii economice. Celalalt factor, capitalul, este factor derivat, care rezulta din interactiunea primilor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs de turism. Teoria producatorului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSTURISM