CURS GEOGRAFIE: STUCTURA AGENTIEI DE TURISM

Incarcat la data: 01 Octombrie 2009

Autor: irinuta madan

Pret: 100 credite

Analiza neoclasica a structurii pietei este utila in identificarea diferitelor tipuri de piete, oferind o privire generala asupra aspectelor legate de conducerea si performantelor firmelor. Unele fenomene, cum ar fi competitia imperfecta, oligipolul si incertitudine, ca si necesitatea de a explica dinamica pietei sunt prezentate neadecvat de analiza traditionala.
 

Curentele de gandire economica industriala au incercat sa umple golurile lasate de abordarile traditionale; ele sunt explicate in acesta lucrare pentru a sustine analizele economice avansate si a explica forta turismului.
In cadrul curentelor economice industriale se disting doua abordari in examinarea conducerii si performantelor firmelor pe diferite tipuri de piete.
 

Tipuri de abordari ale performantelor firmei:
Prima, paradigma structurii, comportamentului si performantei (SCP) este folosita in special in stuudiile empirice despre firmele producatoare. Desi a fost subiectul unor critici, mai ales sub aspectul bazei teoretice a analizei, paradigma ramane un cadrul de lucru util, fiind relevanta si in multe sectoare, cum este si turismul.
A doua, o abordare mai recenta, este teoria jocului, care analizeaza strategiile pe care firmele ar trebui sa le adopte in abordarea actiunilor si reactiilor probabile ale competitorilor. Teoria jocului s-a aplicat extensiv in situatiile de oligopol si a usurat intelegerea interactiunilor din cadrul firmei si a rezultatelor acestor actiuni in dinamica. Se pare ca acesta teorie este foarte importanta in intelegerea comportamentului si strategiilor ofertantilor din turism.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS GEOGRAFIE: STUCTURA AGENTIEI DE TURISM". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.