Curs: Resurse turisticie internationale

Incarcat la data: 26 Martie 2013

Autor: Dorina Mardari

Pret: Gratuit

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29 kb

Notiunea de „resurse turistice” sau „resurse atractive” se suprapune celei de „fond turistic”, insa aceste 2 notiuni nu sunt identice. In timp ce „fondul turistic” include si amenajarea turistica, notiunea de „resursa atractiva” inglobeaza numai elementele peisajului existent, ce are capacitatea de atractivitate. Se deosebesc doua grupe majore de obiective ce compun fondul turistic, si anume, cele apartinand cadrului natural - resursele turistice naturale, si cele de provenienta antropica - resursele turistice antropice.

Resursele turistice naturale reprezinta componente ale mediului care prin natura, calitatea si specificul lor sunt recunoscute de turism si valorificate prin acesta: elementele geomorfologice, climatologice, hidrologice, floristice si faunistice, peisaje, substante minerale balneare si alti factori.

Nu trebuie confundat „fondul turistic natural” ce are ca trasatura turistica - atractivitatea, cu „conditiile naturale” in ansamblu, ce joaca rolul doar de cadru pentru circulatia turistica.

Fondul turistic natural este cel ce asigura una dintre premisele de valorificare. O mare parte din turistii potentiali din mediul urban, stresant prefera si sunt atrasi de natura salbatica, nemodificata de om, in care gasesc o destindere, o evadare temporara. Pentru a-i admira valentele in deplina securitate si confort este necesara amenajarea naturii, si in primul rand - construirea cailor de acces. Ex. Niagara, muntii Zemenic, Buceci (Romania), pe cand o slaba dotare cu baza materiala a unui areal cu fond turistic foarte valoros are ca efect o slaba valorificare a acestuia.

Prin amenajare, resursele turistice naturale isi sporesc valoarea. Aceasta amenajare trebuie insotita de actiuni de protejare si conservare a fondului turistic, fapt, ce nu exclude exploatarea intensiva, ci presupune utilizarea rationala a acesteia fara a o degrada.

Principalele grupe de obiective ce apartin cadrului natural sunt: relieful, structurile geologice inedite, climatul, hidrografia, vegetatia si fauna.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs: Resurse turisticie internationale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...