Impactul turismului asupra economiei unor tari

Incarcat la data: 25 Martie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

SUA – Cele mai recente statistici publicate de Travel&Tourism Sattelite Accounting, indica faptul ca in anul 2007 americanii au cheltuit 870 mld US$ pe servicii turistice (cazare, transport, divertisment, mancare, servicii financiare) si pentru bunuri achizitionate in scopuri turistice pe piata interna si externa. Statele Unite devanseaza categoric, in clasamentul mondial cu privire la cheltuielile pentru turism si calatorii, pe ocupantele locurilor al doilea (Japonia) si al treilea (Germania). In ce priveste prognoza pentru 2017, SUA va cheltui pt turism si calatorii 1440mld US$.

Rezultatele bune inregistrate de industria turistica americana in 2007 se datoreaza si importantei acordate de institutiile statului american promovarii turismului prin nivelul cheltuielilor guvernamentale facute, de capitalul investit in infrastructura turistica si de incasarile obtinute din vanzarea bunurilor catre turisti (haine, combustibil, electronice, avioane, vapoare de croaziera, etc) totalizand 1.690 mld US$ (adica aproape un sfert din totalul cheltuielilor pentru turism si calatorii facute de tarile primitoare de turisti la nivel mondial in 2007).Importanta turismului in economia americana este ilustrata si de numarul mare  de angajati in turism si activitatile conexe (15 mil) din totalul populatiei active (adica 10%).

Piata turistica americana este una dintre cele mai dinamice si mai imprevizibile, in acelasi timp, 10% din PIB fiind datorate industriei turistice.

Anticipez ca, in conditiile in care noi atacuri teroriste vor putea fi prevenite si economia americana nu va cunoaste perioade de recesiune severa, destinatiile europene inclusiv Romania vor ramane in topul preferintelor publicului american.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Impactul turismului asupra economiei unor tari". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSTURISMimpactul inflatieieconomia unei tari