importanta si particularitatile industriei hoteliere

Incarcat la data: 09 Aprilie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 56

Tip fisier: zip

Marime fisier: 378 kb

Industria hoteliera, recunoscuta ca o componenta distincta a economiei, exprimata cu suficienta rigoare de grupa de servicii "hoteluri si restaurante", are ca domeniu de referinta totalitatea proceselor desfasurate in unitatile de cazare, generate de primirea, sejurul si plecarea calatorului. Continutul industriei hoteliere, functiile si trasaturile acesteia au evoluat in conexiune cu dezvoltarea capacitatilor de cazare si implicarea lor in activitatea turistica.


Astfel, aparitia si existenta primelor stabilimente avand ca destinatie primirea si gazduirea calatorilor au fost determinate de efectuarea unor deplasari in alte scopuri decat cele turistice; corespunzator, ele erau amplasate, cu prioritate, de-a lungul drumurilor sau in centrele urbane, dotarile erau mai modeste iar functiile relativ simple.


Mai tarziu, pe masura intensificarii circulatiei, a consacrarii turismului si transformarii lui intr-un fenomen de masa, s-au produs adaptari si in privinta mijloacelor de cazare. Astfel, creste numarul unitatilor destinate gazduirii oaspetilor temporari, iar amplasarea lor se realizeaza in afara oraselor, in zonele prin excelenta turistice; are loc o diversificare a functiilor si o imbunatatire a dotarilor pentru a raspunde mai bine nevoilor turistilor. Urmare a acestor schimbari, se poate vorbi de cristalizarea industriei hoteliere ca domeniu distinct de activitate.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "importanta si particularitatile industriei hoteliere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSHOTELTURISM
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan