Potentialul turistic natural al Romaniei

Incarcat la data: 18 Iunie 2012

Autor: Atanasoaie Adriana Vasilica

Pret: Gratuit

Numar pagini: 43

Tip fisier: zip

Marime fisier: 86 kb

Romania este situata in emisfera nordica, aproximativ la mijlocul distantei dintre Ecuator si Polul Nord. Prin jumatatea de sud a Romaniei trece paralela de 450 latitudine nordica. Din acest motiv Romania prezinta o clima  temperata intrucat suprafata terestra primeste o cantitate de energie solara cu o valoare medie.
  
Pozitia in longitudine a Romaniei reda situarea tarii in emisfera estica, prin partea centrala a Romaniei trecand meridianul de 250 longitudine estica. Consecinta acestei pozitii se caracterizeaza prin fusul orar, existand un decalaj de 2 ore fata de ora meridianului 0.
 
Romania este dispusa in latitudine pe aproximativ 50 intre localitatile extreme Zimnicea in sud si Horodistea in nord, astfel , in linie dreapta, teritoriul Romaniei se extinde in latitudine pe circa 540 km. Consecinta pozitiei in latitudine este reprezentata prin manifestarea zonalitatii latitudinale din punct de vedere climatic, apoi sub aspect biotic si al repartitiei solurilor. Aceasta zonalitate aeste expresia paralelismului fito-pedo-climatic. O a doua consecinta este reprezentata de durata inegala a zilelor si noptilor in sud si nord, astfel ziua cea mai lunga se va inregistra la solstitiul de vara in punctul extrem nordic, inregistrandu-se astfel o diferenta de circa 37 de minute, dupa cum noaptea cea mai lunga se inregistreaza la solstitiul de iarna tot in punctul extrem nordic, cu o diferenta de 35 de minute.
  
In lonfitudine Romania se extinde pe aproximativ 90 longitudine intre punctul extrem estic de la Sulina si punctul extrem vestic situat imediat la vest de localitatea Beba Veche, astfel distanta liniara pe axa est-vest este de aproximativ 740 km. Pozitia in longitudine determina si incadrarea tarii intr-un singur fus orar, extensia in longitudine determina si intarzierea momentului producerii amiezii cu circa 37 minute intre Sulina si Beba Veche.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Potentialul turistic natural al Romaniei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: TURISMNOTE DE CURSgeografia turismuluicursuri geografie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan