Tehnica operatiunilor in turism

Incarcat la data: 21 Aprilie 2010

Autor: marian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 30

Tip fisier: zip

Marime fisier: 59 kb

Organizarea activitatilor turistice se realizeaza de catre diferiti agenti economici din T. Acestia sunt persoane juridice, organizatori de societati comerciale cu capital de stat, privat, cu capital strain, cooperatist, mixt, asociatii familiale si persoane fizice care presteaza servicii specifice acestei activitati: hoteliere, servirea mesei, transport, agrement-d"ivertisment, tratament balnear, precum si alte servicii similare.

In functie de natura activitatii desfasurate, agentii economici din turism se impart in doua grupe distincte: a) agenti prestatori directi de servicii turistice; b) agenti care au ca obiect de_activitate promovarea, si comercializarea de aranjamente turistice in tara si strainatate, avand rolul de intermediar intre agentii economici prestatori directi de servicii turistice si turisti.

Conform clasificarii OMT, principalii agenti economici prestatori de servicii in totalitate turistice (prestatori directi) sunt: Agenti prestatori de servicnde transport turistic pe cale ferata, rutier, aerian, naval (maritim sau fluvial) national sau international, inclusiv transportul turistic pe cablu in zonele montane;  Agenti prestatori de sericii hoteliere si servirea mesei in localitati si statiuni, pe trasee turistice; Agenti prestatori de servicii de tratament in cadrul statiunilor balnear-turistice sau localitatilor cu dotari balneare. Agenti prestatori de servicii de agrement-divertisment sportiv, cultural, distractiv si alte asemenea activitati destinate turistilor aflati in localitatile, statiunile sau pe traseele turistice. Agenti prestatori de servicii complementare pentru turistis sau agenti de turism: unele servicii financiar-bancare, de asigurari, vize, rezervari- inchirieri(mijloace de transport, ecnipamente sportive etc), cercetare, invatamant-educatie, informatii, consultanta, proiectari, constructii turistice, protectie, asociatii profesionale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnica operatiunilor in turism". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSTURISMECONOMIEcontabilitatea operatiunilor
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan