Tehnici operationale in turism

Incarcat la data: 29 Iunie 2010

Autor: bendrea alexandra

Pret: 100 credite

5 (1 review)

Atractiile turistice: atractiile naturale - formele de relief, flora si fauna, pe de o parte, si atractiile antropice, istorice sau moderne, care se gasesc sub forma catedralelor, cladirilor istorice, cazinourilor sau parcurilor de distractii, pe de alta parte; cultura exprimata prin limba, muzica, folclor, dansuri, gastronomie etc.

Trei perspective pentru clasificarea atractiilor turistice: perspectiva individuala; perspectiva organizatorica (ce ia in calcul factori cum ar fi capacitatea organizatorica si scala temporala) si spatiala; perspectiva cognitiva, incluzand perceptiile si experientele turistilor legate de atractii.

2. Cazarea
- sectorul comercial de cazare (hoteluri, moteluri, case de vacanta, campinguri) si sectorul individual de cazare resedintele permanente private folosite pentru gazduirea prietenilor si a rudelor (resedinte secundare).
camparea si turismul de caravana pot constitui o categorie intermediara unde corturile sau caravanele particulare sunt asezate in spatii de campare comerciale.
- cazarea colectiva gen tabere de vacanta (asociate politicilor de turism social).
Majoritatea destinatiilor vor oferi o varietate mare de tipuri de cazare, depinzand de natura statiunii si de clientela careia i se adreseaza.

In ultimul timp, s-a constatat ca turistii prefera formele mai flexibile si mai functionale cum ar fi motelurile mici aflate in proprietatea unei singure persoane sau apartamentele inchiriate (condominium-urile) pentru cateva nopti sau in sistem time-sharing.

CAPITOLELE CURSULUI
Cap. I Componente si operatori in dezvoltarea turismului
Cap. II Yield managementul in firmele de turism
Cap. III Definirea agentiei de turism, tipologie,  retele de agentii si agentii distribuitoare
Cap. IV infiintarea agentiilor de turism si modalitati de promovare a produselor turistice. Structura tehnica a unei agentii de turism
Cap. V Mediul agentiilor de turism si operatiunile lor
Cap. VI Operatiuni specifice restaurantelor
Cap. VII Tehnici de stabilire a preturilor serviciilor hoteliere
Cap. VIII Touroperatorii si produsele lor; organizarea agentiilor de turism
Cap. IX Conceperea si comercializarea produselor turistice
Cap. X Ticketing-ul pentru transportul aerian
Cap. XI Liberalizarea transporturilor aeriene; zborurile LOW-COST
Cap. XII Alte forme de transport turistic
Cap. XIII Contractele de intermediere in turism
Cap. XIV Contractele de asociere in turism
Cap. XV Operatiuni si instrumente de plata in turism
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnici operationale in turism". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DEZVOLTAREcurs turismECONOMIA COMERTULUI
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan