Faculatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala

Apartine de: Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Str. Stirbei Voda nr. 33 (colt cu str. Poiana Narciselor), Bucuresti
Telefon 021-314.63.41, 021-314.26.10 int. 130 (Rectorat)
Fax 021-314.63.41, 021-314.26.10 int. 130

Grupul de discutii de la Faculatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala
 
 • Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie muzicala (FCMP) isi are istoria comuna cu cea a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti care a promovat si a pregatit generatii de pedagogi si profesionisti in domeniul muzicii de-a lungul celor peste 140 de ani de existenta.


  Imbinand cu succes traditia si modernitatea, aceasta facultate ofera trei cicluri universitare de pregatire prin cursuri de zi pentru domeniul Muzica in urmatoarele specializari:
  - compozitie muzicala (clasica),
  - compozitie muzicala (jazz - muzica usoara),
  - muzicologie,
  - pedagogie muzicala,
  - dirijat orchestra,
  - dirijat cor academic
  - muzica religioasa.

   

  In ultimii ani FCMP a parcurs o perioada de tranzitie, ca urmare a efortului de adaptare si compatibilizare cu invatamantul superior muzical european si ca efect al Procesului Bologna.

  De la o durata de 5 ani pentru cursuri universitare de licenta s-a trecut treptat la o durata de 4 ani si respectiv de 3 ani. Incepand cu anul universitar 2005 – 2006 ciclurile si duratele unversitare sunt urmatoare:

  • studii universitare de licenta cu durata de 6 semestre (pedagogie muzicala, muzica religioasa) si 8 semestre (compozitie, muzicologie, dirijat orchestra, dirijat cor academic) care se finalizeaza cu diploma “Licenta in Muzica”. Specializarea, disciplinele si numarul de credite acumulate de student pe parcursul ciclului universitar sunt mentionate in Suplimentul de diploma (DS).
  • studii universitare de masterat (cu durata 2 / 4 semestre) care se finalizeaza cu diploma “Master in Muzica” si DS.
  • studii universitare de doctorat cu durata de 3 - 6 ani care se finalizeaza cu diploma de “Doctor in Muzica” si DS.

  Incepand cu anul universitar 2001 - 2002, FCMP aplica sistemul de credite (ECTS) pentru toate disciplinele si specializarile, atat ca sistem de acumulare care permite evidentierea rezultatelor studentului pe intreaga durata de studii, cat si ca “Transfer Sistem” care permite recunoasterea studiilor pe care studentul le urmeaza intr-o unversitate partenera.

  Specializarea Pedagogie muzicala atrage in fiecare an un numar semnificativ de tineri talentati care sunt pregatiti pentru a deveni profesori de muzica in invatamantul preuniversitar general si specializat, pentru a conduce formatii corale, instrumentale si vocal – instrumentale scolare, pentru a organiza viata muzicala a unor organizatii si comunitati.

  Pentru cei care doresc sa obtina statutul de profesori de muzica si sa predea in sistemul de invatamant general si de profil, Departamentul de Pregatire a Personalului Didactic (DPPD) ofera un modul (Modul de pregatire pedagogica) care cuprinde un numar de discipline psiho-pedagogice si de management scolar. Acest modul este obligatoriu pentru specializarea Pedagogie muzicala si optional pentru toate celelalte specializari oferite de Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

  Pentru cei care doresc sa se pregateasca in domeniul pedagogiei si educatiei muzicale dar care nu pot frecventa la invatamantul de zi aceasta specializare, Departamentul pentru invatamant cu frecventa redusa, organizeaza si ofera asistenta tuturor celor interesati.

  Cadrele didactice si studentii facultatii noastre au posibilitatea sa promoveze proiecte de cercetare stiintifice si artistice in cadrul Centrului de cercetare stiintifica si activitati artistice.
  Prin Departamentul de Relatii Internationale si Programe Comunitare al UNMB facultatea selecteaza anual studenti care realizeaza stagii de studii in universitati europene partenere, prin programele de schimburi Erasmus si CEEPUS. In cadrul programelor comunitare si regionale de mobilitati, profesori ai facultatii noastre au efectuat stagii de predare in institutiile partenere.
  Catedrele FCMP ofera cursuri de profil pentru toate specializarile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.

  In facultatea noastra studiaza numerosi studenti internationali, platitori de taxe de studii, bursieri ai statului roman, studenti Fullbright, studenti Erasmus / CEEPUS.
  Colectivul valoros de cadre didactice al facultatii noastre ofera garantia unei pregatiri de specialitate si complementare, asigurand absolventilor competente si abilitati specifice fiecarui ciclu de pregatire universitara in concordanta cu cerintele practicilor artistice muzicale europene si internationale.

  CICLURI DE INVATAMANT UNIVERSITAR SI SPECIALIZARI La facultatea de Compozitie, Muzicologie si PEDAGOGIE MUZICALA se organizeaza, in anul 2006, concurs de admitere in domeniul MUZICA, pe cicluri de studii universitare:

  A. STUDII UNIVERSITARE DE LICENTA
  Specializari:
  a. invatamant cu frecventa:
  - Compozitie muzicala (clasica)
  - Compozitie muzicala (jazz-muzica usoara)
  - Muzicologie
  - Dirijat (orchestra)
  - Dirijat (cor academic)
  - Pedagogie muzicala
  - Muzica religioasa
  b. invatamant cu frecventa redusa
  - Pedagogie muzicala

  B. STUDII UNIVERSITARE DE MASTERAT
  Specializari:
  - Stil si limbaj compozitional
  - Sinteza muzicologica
  - Stilistica dirijorala
  - Educatie muzicala contemporana
  - Jazz-Muzica usoara
  - Muzica religioasa

  C. STUDII UNIVERSITARE DE DOCTORAT
  a. invatamant cu frecventa:
  - tip stiintific
  - tip profesional
  b. invatamant cu frecventa redusa:
  - tip stiintific
  - tip profesional

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. univ. dr. Smaranda Murgan
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Faculatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie MuzicalaVezi toti membrii
 

Cauta universitate