Facultatea de Administratie Publica

Apartine de: Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Str. Povernei nr. 6, sector 1, Bucuresti
Telefon (40) (021) 318.08.97/ (40) (021) 318.08.98
Fax (40) (021) 312.25.35

Grupul de discutii de la Facultatea de Administratie Publica
 
 • Facultatea de Administratie Publica, prin toate formele sale de pregatire are ca scop central formarea functionarilor publici din administratia publica centrala si locala. De asemenea, efectueaza studii si cercetari stiintifice in domeniul administratiei publice, colaborand cu organisme nationale si internationale.


  Aceasta facultate a fost infiintata in cadrul S.N.S.P.A. avand in vedere experienta dobandita de aceasta institutie care functioneaza din 1990. S-a apreciat, cu privire la formarea viitorilor functionari publici prin invatamant universitar, ca pregatirea postuniversitara este necesara dar nu suficienta si ca formarea profesionala a celor ce se dedica administratiei publice, inca de la nivelul studiilor universitare este o conditie sine qua non pentru competenta viitorilor specialisti.

  Prin Facultatea de Administratie Publica a S.N.S.P.A. se urmareste asigurarea conditiilor optime pentru pregatirea in domeniul administratiei publice a tuturor categoriilor de personal necesar autoritatilor publice statale si nestatale.

  In acest context a aparut ca o necesitate stringenta extinderea ariei de cuprindere, in forme de pregatire specializate si institutionalizate catre functionarii publici si personalul angajat in administratia publica centrala si locala. Reforma invatamantului superior romanesc si nevoia racordarii la practicile si experientele acreditate in tari democratice din Europa au oferit conditii pentru accesul la invatamant superior de nivel universitar si postuniversitar si a functionarilor aflati in structurile administratiei centrale sau locale din Romania.

  Un recent studiu realizat de Centrul de Pregatire pentru Administratie Publica al S.N.S.P.A. privind nevoile de formare ale functionarilor publici din Romania a evidentiat faptul ca cea mai mare parte dintre acestia (87,25%) nu au o pregatire adecvata pentru administratia publica.
  Totodata studiul mentionat a evidentiat oportunitatea fundamentarii si realizarii unei strategii complexe de formare continua a functionarilor publici inclusiv prin programe de pregatire in regim I.D.

  Sprijin pentru realizarea reformei administratiei publice
  Prin formarea la nivel universitar a viitorilor specialisti ai administratiei publice intr-un sistem coerent de invatamant si cercetare, valorificand traditiile invatamantului romanesc, in deplina concordanta cu normele si standardele internationale, Facultatea de Administratie Publica sprijina procesul de reforma politica, economica sociala si, nu in ultimul rand, administrativa.

  Avand in vedere specificul S.N.S.P.A., preponderent aplicativ in privinta pregatirii profesionale a viitorilor functionari publici, compatibil cu competentele si exigentele in domeniu din tarile Europei Occidentale, facultatea si-a fixat ca obiectiv imbinarea laturii aplicativ - practice cu cea stiintifica, imbinare fara de care nu putem realiza o administratie eficienta a tarii.

  Dezvoltarea in perspectiva a invatamantului universitar, cursuri de zi sau I.D. in domeniul administratiei publice va permite perfectionarea pregatirii initiale prin invatamantul postuniversitar in domeniul realizat tot in cadrul scolii noastre, adancind specializarea prin inlaturarea din planul de invatamant postuniversiatar a unor discipline pe care cursantii le-au studiat deja in cadrul Facultatii de Administratie Publica.

  Programele de pregatire, in regim I.D. asigura accesul la formele de pregatire continua a functionarilor publici, sprijinind astfel mai eficient realizarea obiectivelor reformei si compatibilizarea pregatirii personalului din administratia publica cu exigentele Statutului functionarilor publici.

  Obiective strategice
  In consens cu misiunea si obiectivele strategice ale facultatii, drept obiective strategice ale I.D. in cadrul Facultatii de Administratie Publica, reflectate atat in planurile de invatamant cat si la nivelul fiecarei discipline amintim:
  a) insusirea de catre studenti a informatiilor de specialitate indispensabile unor viitori functionari publici, de inalta calificare precum si a principalelor concepte, teorii, metode si instrumente de analiza a fenomenelor cu care se confrunta administratia publica. Pentru a raspunde acestor necesitati, in planurile de invatamant, alaturi de disciplinele obligatorii, sunt prevazute discipline optionale, de specialitate si complementare;

  b) crearea si consolidarea la studenti a capacitatii analitice, sintetice si interpretative a fenomenelor, structurilor si proceselor social - politice si economice, cu precadere legate de tranzitia pe care o traverseaza Romania. Cursurile de specialitate precum si activitatile tutoriale au caracter aplicativ, indrumarea si coordonarea lucrarilor si referatelor studentilor contribuind la reusita obiectivului amintit;

  c) pregatirea viitorilor functionari publici in asa fel incat sa raspunda cu promptitudine necesitatilor cunoasterii, insusirii si aplicarii corecte a noii legislatii si sa corespunda extinderii responsabilitatilor ca urmare a descentralizarii competentelor in domeniul administratiei publice.

   

 

nicu

recomanda
5.00
foarte bun
 • 9.87
Trimis la
17 Februarie 2014

O facultate de nota 10. Ofera pe piata de munca adevarati functionari publici.

iulian

recomanda
5.00
foarte bun
 • 9.87
Trimis la
17 Februarie 2014

Foarte buna facultatea

Cosmin - Adrian

recomanda
4.80
foarte bun
 • 9.87
Trimis la
04 Aprilie 2013

Am absolvit Facultatea de Administratie Publica. Totul este la standarde inalte.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Administratie PublicaVezi toti membrii
 

Cauta universitate