Facultatea de Administratie si Afaceri

Apartine de: Universitatea Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Bdul M. Kogalniceanu nr. 36-46 sector 5; Cod postal 050107, Bucuresti
Telefon 040 21 307 73 00; 040 21 315 71 87
Fax 040 21 313 17 60

Grupul de discutii de la Facultatea de Administratie si Afaceri
 
 • Facultatea de Administratie si Afaceri este o structura universitara care functioneaza in cadrul Universitatii din Bucuresti din anul 2000 si urmareste ca, prin programele de studii si activitati derulate sa se permanentizeze ca o structura universitara solida si performanta in toate domeniile activitatii sale.

  Facultatea de Administratie si Afaceri dispune de o baza materiala moderna care sprijina procesul didactic si de cercetare, sub forma echipamentelor electronice din laboratoare si biblioteca, ca de altfel si a videoproiectoarelor utilizate in procesul de predare. Aceasta dinamizeaza oferta de studii si mareste credibilitatea institutionala pe piata serviciilor educationale, fapt sustinut de cererea mare pentru programele oferite, respectiv numarul de candidati la admitere aflat in continua crestere.

  Conducerea facultatii se implica in prezent in promovarea unui management al calitatii proceselor din toate structurile de studii, ceea ce corespunde cu sensurile de evolutie a invatamantului centrat pe student si preocuparilor generale ale Universitatii de a oferii studentilor un climat intelectual ales si o pregatire stiintifica la nivelul cunoasterii actuale nationale si internationale.

  Facultatea de Administratie si Afaceri antreneaza studentii motivati in activitatea de cercetare stiintifica a Centrului de Studii Administrative, Culturale si Economice, avand un rol important in realizarea de studii teoretice si aplicative cu privire la procesele administrative, culturale economice si manageriale.


  Facultatea de Administratie si Afaceri urmareste o permanenta colaborare cadre didactice-studenti dovada fiind evolutia si specificitatea Departamentului Studentesc de Relatii Publice in care se implica studentii activi, pe domenii de interes cum ar fi cercetare, marketing si imagine, sponsorizare etc.

  In cadrul Facultatii de Administratie si Afaceri sunt organizate lunar Cercuri Stiintifice Studentesti si anume:
  • Cercul de Economie si Administratie
  • Cercul de Calitate
  • Cercul de Matematica
  in cadrul carora au loc dezbateri pe teme aplicative care aproprie cunoasterea stiintifica de practica economica. Sunt discutii si prezentari interactive, cu invitati din domeniul administratiei publice sau al comunitatii oamenilor de afaceri.

  Facultatea de Administratie si Afaceri sustine practica studenteasca prin colaborari cu institutiile administratiei publice si agenti economici, din aceste programe studentii capatand competente specifice domeniului de studii.
  Conducerea Facultatii sprijina consilierea studentilor prin programe de intalniri periodice sau la solicitarea studentilor intre Decan si studenti, intre decanii de ani si studenti, intre Decan, profesori si studenti.


  Programele de studii ale Facultatii de Administratie si Afaceri sunt concepute in sprijinul Procesului de la Bologna si respecta prin Regulamente proprii Strategia generala a Universitatii din Bucuresti. Aceste programe de studii urmaresc crearea de competente generale si profesionale penru fiecare specializare.

  Facultatea de Administratie si Afaceri urmareste asigurarea pe piata muncii de specialisti care sa:
  - dispuna de competente profesionale in domeniul administratiei publice, potrivit Statutului Functionarilor Publici;
  - initieze afaceri stabile, prin capacitatea de a valorifica oportunitatile pietei, de afaceri, prin libera initiativa si spirit antreprenorial;
  - fie capabili sa activeze cu seriozitate in conditiile unor riscuri inevitabile prin decizii operative, fundamentate stiintific;
  - fie flexibili, gandeasca in maniera stiintifica integratoare, sistemica, receptivi la schimbare.

  Facultatea de Administratie si Afaceri se distinge prin deschiderea totala fata de colaborarile potentiale cu strainatatea, avand parteneriate si colaborari cu universitati si institutii de cercetare din Polonia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Japonia.

  Facultatea de Administratie si Afaceri este membru asociat al unor asociatii si anume:
  • Asociatia Facultatilor de Economie din Romania (A.F.E.R.);
  • Asociatia Scolilor si Institutiilor de Administratie Publica (A.S.I.A.P.).
  Nu in ultimul rand, se poate spune ca Facultatea de Administratie si Afaceri traieste pentru si prin studentii sai.
  Facultatea de Administratie si Afaceri include in planul de invatamant modulul psihopedagic care include discipline de specialitate cum ar fi Psihologia Educatiei, Pedagogie, Metodica Predarii si Practica Pedagogica, avand caracter facultativ.

   

  MASTER:
  Facultatea de Administratie si Afaceri are in componenta patru specializari pentru studiile de master.
  1. Administrarea Resurselor Institutiilor Culturale
  2. Management in Administratie Publica
  3. Managementul Relatiilor Publice si de Secretariat
  4. Relatii de munca si Resurse umane

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf.Univ.Dr. Răzvan-Mihail PAPUC
  Prodecani:
  Conf.Univ.Dr.  Cornelia NISTOR
  Conf.Univ.Dr.  Marian Zulean
  Conf.Univ.Dr. Monica Anca Ardeleanu

  CONTACT
  B-dul Regina Elisabeta nr. 4 - 12, sector 1, Bucuresti, Romania
  Tel : 021 310 49 20
   

 

emil

recomanda
4.00
bun
 • 8.00
Trimis la
16 Iulie 2013

domeniul mi se pare interesant si de actualitate


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate