Facultatea de Agricultura si Horticultura

Apartine de: Universitatea din Craiova
Oras Craiova
Adresa ( Vezi harta) Str. A. I. Cuza, Nr.13, Craiova, Romania, Cod Postal: 200585
Telefon +40 251 41.43.98
Fax +40 251 41.16.88

Grupul de discutii de la Facultatea de Agricultura si Horticultura
 
 • Inceputurile invatamantului superior din Craiova sunt strans legate de vechea dorinta a intelectualitatii de a infiinta o universitate in vechea "Cetate a Banilor". Nazuintele intelectualitatii din Oltenia au devenit realitate dupa 1947 odata cu infiintarea Facultatii de Agricultura, marcand astfel debutul invatamantului superior in Oltenia.

  Ea si-a desfasurat neintrerupt activitatea in cadrul Institutului Agronomic "Tudor Vladimirescu" si apoi odata cu infiintarea Universitatii in 1966, in cadrul acesteia.

  La infiintare, Facultatea de Agricultura are o singura specializare: agricultura, iar activitatile didactice erau realizate de un corp profesoral alcatuit din 37 cadre didactice grupate in 7 catedre.

  In anul universitar 1992-1993, structura academica a facultatii se modifica prin infiintarea specializarii Montanologie si Agroturism menita a pune in valoare diversitatea conditiilor naturale din partea montana si submontana a judetelor Gorj, Caras-Severin, Mehedinti, Valcea, Sibiu si Arges.

  Incepand cu anul universitar 1999-2000, se organizeaza pentru absolventii facultatii cursuri de studii aprofundate, absolventii unor astfel de cursuri avand posibilitatea de a lucra in invatamant, cercetare precum si de a-si continua pregatirea prin doctorat.

  In anul 1999, apare ca element de structura distinct Colegiul de Cadastru Agricol (forma de invatamant de scurta durata) care s-a transformat in anul 2005 in forma lunga de invatamant.

  La nivelul facultatii se remarca si preocuparea pe linia perfectionarii si actualizarii continue a pregatirii practicienilor din domeniul agricol, prin cursuri postuniversitare organizate pe o perioada limitata de timp.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  DECAN: Prof. dr. SOARE MARIN
  PRODECAN: Prof. dr. CALINA Aurel
  PRODECAN: Conf. dr. CICHI Daniela
  PRODECAN: Conf. dr. BADUCA CIMPEANU Constantin
  PRODECAN: Conf. dr. OLARU Liviu Aurel

  ADRESA
  Str. Libertatii, nr. 19
  Craiova
  Romania
  Tel: (0040) 251 418 475
   

 

MonaTerenti

recomanda
2.80
mediu
 • 5.60
Trimis la
21 August 2013

Toti profesorii pot fi corupti, incredibil !


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate