Facultatea de Alimentatie si Turism

Apartine de: Universitatea "Transilvania" din Brasov
Oras Brasov
Adresa ( Vezi harta) Str. Iuliu Maniu nr. 41A, Brasov
Telefon 0268-47.16.26, 0268-41.20.88, 0268-41.05.25, 0268-41.30.00
Fax 0268-41.30.00

Grupul de discutii de la Facultatea de Alimentatie si Turism
 
 • Facultatea de Alimentatie si Turism  a fost infiintata in anul 2007 pentru a sintetiza intr-o singura structura universitara coerenta si originala conceptul  ”alimentatie-turism”, din perspectiva ingineriei si managementului. Radacinile acestei facultati se trag din formele de invatamant superior existente de peste 40 de ani in domeniul masinilor si echipamentelor din agricultura si industria alimentara. Domeniul  alimentatiei  s-a dezvoltat continuu in ultimii ani, atat pe directie de cercetare cat si didactica. Evolutia a insemnat largirea preocuparilor spre realitatile concrete ale Brasovului si ale regiunii de centru a tarii, cu pitorecul desavarsit al Arcului Carpatic, ceea ce  practic reprezinta ”varful de lance” al turismului romanesc.  

  Sintagma “alimentatie si turism”  s-a materializat printr-o serie de programe de studii cuprinzatoare pe trunchiul licenta – masterat - docrorat, asa incat cadrele didactice universitare care sunt reunite in cadrul noii facultati reprezinta un colectiv multidisciplinar puternic si divers, alcatuit majoritar din persoane cu experienta, dar si dintr-un grup de tineri entuziasti sub 40 de ani. Aproape toti membrii sai au doctoratul in domeniul pe care il reprezinta. Institutia are acreditare si recunoastere nationala si internationala. Este singura facultate din Romania care abordeaza unitar demersul alimentatiei si turismului pe directie INGINEREASCA. Concomitent problematica este abordata  si din perspectiva MANAGEMENTULUI, imbinand aspectele tehnice cu cele specifice gospodaririi activitatii, ca si concept de afacere (inginerie economica), dar si in  raport cu Natura (ecoturismul etc.). Astfel, cronologic vorbind, pe langa vechile programe de studii de licenta acreditate, si anume, Masini si Instalatii pentru Agricultura si Industria Alimentara – MIAIA si Echipamente pentru procese industriale (alimentare) EPI-(A), in anul 2007 au fost autorizate de catre ARACIS  sa functioneze alte trei programe de studii de licenta de tip european,  la invatamant de zi (de 4 ani), respectiv, Inginerie si Management in Alimentatie publica si Agrtoturism – IMAPA, Ingineria Produselor Alimentare (IPA) si Controlul si Expertiza Produselor Alimentare – CEPA. Un an mai tarziu a fost autorizat un alt program de licenta de 4 ani, cursuri de zi, Inginerie si Management in Industria Turismului - IMIT, primul de acest fel din Romania.   

  Incepand cu anul 2009 s-a trecut la programe tip Bologna (europene) si la nivel de master, fiind acreditat ARACIS programul de studii de master (de 2 ani) Eco-biotehnologii in Agriculura si Alimentatie –EBAA, iar in anul 2010 este in evaluare ARACIS un nou program de master de 2 ani : Montanologie si Dezvoltare Turistica - MDT.

  Pe linie de doctorat, Facultatea de Alimentatie si Turism are o Scoala doctorala in domeniul stiintelor ingineresti, domeniul Inginerie mecanica, adica o continuare a structurilor anterioare formarii noii facultati. In anul 2010 se urmareste aparitia inca a unei scoli docrorale in domeniul Inginerie si Management.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. dr. ing.Csatlos Carol
  Prodecani:
  Conf. dr. ing. Comanescu Ioana Sonia
  Sef. lucr. dr. ing. Canja Cristina   

  CONTACT
  Brasov, str. Castelului nr. 148
  Telefon / Fax: 0268 472222
  e-mail: f-at@unitbv.ro
    

 

ancuta

recomanda
4.20
foarte bun
 • 8.40
Trimis la
06 Iulie 2013

deoarece presupue viitorului student sa se integreze mult mmai usor in activitati


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Alimentatie si TurismVezi toti membrii
 

Cauta universitate