Facultatea de Arhitectura de Interior

Apartine de: Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Str. Academiei nr. 18-20, Bucuresti
Telefon 021-315.54.82, 021-307.71.59, 021-307.71.23
Fax 021-312.39.54

Grupul de discutii de la Facultatea de Arhitectura de Interior
 
 • Sectiile "Design interior" si "Design" vor functiona in cadrul Facultatii de Arhitectura de Interior din Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" utilizand acelasi cadru organizatoric al universitatii. In consecinta, se va aplica pentru ambele sectii acelasi regulament de functionare.

  Formarea de cat mai multi specialisti in design a devenit o necesitate stringenta pentru Romania, tara aflata intr-o etapa de restructurare economica in care investitiile in cladiri noi sunt mai putine, iar o mare parte a arhitectilor lucreaza in domeniul design-ului (design interior, design de produs, grafic-design sau publicitate). Toate tarile care aspira la o dezvoltare normala dispun de institutii specializate de invatamant superior unde se formeaza specialisti in domeniul design-ului. Necesitatea acestui specialist este impusa de piata.

  Tendinta actuala in design nu este de a promova un produs singular, ci in primul rand o "imagine", care presupune o ambianta in care se incadreaza produsul (o ambianta interioara care contine toate elementele constitutive: mobilier, elemente de decoratie, obiecte de uz curent, iluminat, vestimentatie etc.). Acesta este motivul pentru care locul unui invatamant de design poate fi si intr-o scoala de arhitectura.

  In invatamantul de design se va acorda o mare importanta materialelor si inovatiilor, productiei de masa, grijii pentru protectia mediului. Se va acorda deasemenea atentie unui context cultural mai larg, cum este investigarea influentelor reciproce intre produs si mediul construit.

  Design-ul de produs se concentreaza pe design-ul produselor de consum destinate uzului domestic, comercial si cel public, cuprinzand domenii ca mobilierul, iluminatul, echipamentele si comunicatiile.


  In profilul profesional al specialistului in design vor intra activitati de proiectare specifice, invatamant si cercetare, promovare de produs, indrumare, coordonare, avizare si conlucrare cu industriile producatoare de materiale, subansambluri, mobilier si obiecte care contribuie la realizarea ambiantei spatiului arhitectural.

  Specialistul in design-ul de interior si de produs coopereaza deci cu numerosi specialisti din alte domenii, dar nu in ultimul rand are un rol major in promovarea gustului estetic la nivel public.
  Durata studiilor este de 5 ani.

  Concursul de admitere urmeaza a se desfasura in aceleasi conditii atat pentru sectia "Design" cat si pentru sectia "Design interior" avand subiecte diferentiate. Toate informatiile privind concursul de admitere sunt cuprinse in Regulament

  Planul de invatamant
  Planul de invatamant propune un parcurs cu o progresie gradata, pe nivele de complexitate crescanda.
  Cele doua sectii ale Facultatii de Arhitectura de Interior (Design interior si Design) vor conlucra in primii doi ani de studii, avand programe de invatamant asemanatoare si utilizand in comun baza materiala a facultatii.

  Structura anilor de studii si repartizarea creditelor sunt astfel concepute pentru a da posibilitatea studentilor, ca la cerere, sa poata obtine ambele specializari.

  Calendar
  Anul universitar incepe la 1 octombrie si dureaza pana in iulie. Sunt doua semestre de cate 14 saptamani, cu vacante de Craciun, in februarie (intre semestre) si de Paste.
  La sfarsitul fiecarui semestru are loc o sesiune de examinare. Dupa sesiune din vara sunt doua saptamani de practica, in anii I, II si IV.
  Sustinerea diplomei are loc dupa un semestru de practica intr-un studio specializat sau institut de cercetare.

  Diverse
  • Universitatea dispune de camine de cazare cu o capacitate totala de 500 de locuri
  • Biblioteca Universitatii pune la dispozitie peste 200000 de carti. Exista abonamente la zi pentru reviste tehnice, de arhitectura si de design.
  • Toate catedrele au echipament IT, cu un departament special pentru dezvoltarea aptitudinilor de proiectare asistat de computer (CAD) la Catedra de Studiul Formei si Ambient Arhitectural
  • Cladirea Universitatii cuprinde sala de sport, sala de festivitati si sala de expozitie.
  • Exista o lunga traditie a excursiilor de studiu in Romania si peste hotare, in special in perioada vacantei de Paste

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: conf. dr. arh. Marius Marcu-Lapadat

  CONTACT
  str. Academiei nr. 18-20, 010014, Bucuresti, Romania
  Telefon: 0213077142

   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Arhitectura de InteriorVezi toti membrii
 

Cauta universitate