Facultatea de Arhitectura si Urbanism

Apartine de: Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Oras Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) Str. Constantin Daicoviciu, Nr.15, Cluj-Napoca, Cluj
Telefon 0264-40.12.00, 0264-40.12.48
Fax 0264-59.20.55

Grupul de discutii de la Facultatea de Arhitectura si Urbanism
 
 • Facultatea de Arhitectura si Urbanism este una din facultatile Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, cu o vechime de 34 de ani. A fost acreditata in repetate randuri si este a doua institutie din Romania cu acest statut dupa Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” - Bucuresti.

   

  Invatamant superior de arhitectura dateaza, in Romania, din 1892, cand s-au pus bazele unei scoli private a Societatii Arhitectilor Romani. In anul 1897, a luat fiinta prima scoala de stat in cadrul Scolii de Belle Arte din Bucuresti, ca departament.

  Spre deosebire de alte specializari, arhitectura s-a dezvoltat doar in capitala pentru o lunga perioada de timp. Ca urmare a unei dezbateri publice si ca un reflex a situatiei din Europa, s-au infiintat trei noi centre de specializare in arhitectura, in Cluj, Iasi, Timisoara, incepand cu anul 1970, din Ordinul Ministerului Educatiei.

  In acei ani, curriculum-ul cuprindea trei ani de studiu si studentii primeau prima lor diploma de invatamant superior, specializarea arhitectura similar stadiului B, dar pentru o completare reala a studiilor, ei trebuiau sa studieze inca trei ani in Institutul de Arhitectura din Bucuresti; circa 60% din absolventii nostri si-au completat studiile si au absolvit institutul din capitala.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: conf dr arh Romulus ZAMFIR
  Prodecan: conf dr arh Gheorghe VAIS

  CONTACT
  Str.Observatorului 34-36,
  Cluj-Napoca, Romania
  Tel./fax: 0264 590255, 401847

   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Arhitectura si UrbanismVezi toti membrii
 

Cauta universitate