Facultatea de Arte Decorative si Design

Apartine de: Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Str. General Budisteanu nr. 19, Bucuresti
Telefon 021-312.57.91, 021-312.54.29

Grupul de discutii de la Facultatea de Arte Decorative si Design
 
 • Facultatea de Arte Decorative si Design cuprinde sectiile de arte aplicate care au evoluat pe parcursul a 100 de ani, adaugand in programele de studiu experienta unor generatii de artisti prfesori remarcabili.

   

  Departamentul Design
  In urma stradaniilor profesorului arhitect Paul Bortnovschi, in anul 1969 a luat nastere, in cadrul Facultatii de Arte Decorative, sectia de Estetica Formelor Industriale, care pe parcursul anilor se va dezvolta, in conformitate cu necesitatile sociale, pana la formula acuala. Dintre fostii profesori de renume, un loc aparte ii revine lui Ion Bitzan, a carui maniera de lucru a fost marcata de ironia caracteristica neoavangardei, dar si de o constientizare si asumare a dimensiunii culturale a existentei.

  Departamentul Moda
  Sectia Moda de la Institutul de Arta “N. Grigorescu“, nascuta initial in legatura cu industria confectiilor (in 1971), s-a transformat astazi, in urma experientei acumulate, intr-un departament racordat la fenomenul cultural contemporan, cuprinzand deopotriva directii artistice, stiintifice si tehnologice, deschis tuturor formelor de exprimare din zona modei, a creatiei costumare si a experimentelor neconventionale legate de vesmant. Acesta directie interdisciplinara inceputa din anii 90 a ajuns la performante remarcabile recunoscute pe plan national si international.

  Departamentul Arta Murala
  Departamentul de Arta Murala a fost infiintat in cadrul Facultatii de Arte Decorative prin reforma invatamantului din 1948-1950, avand inca de la inceput misiunea de a pregati specialisti in tehnici traditionale de ambientare, capabili de a proiecta si de a realiza in situ lucrari de arta murala, sgraffitto, mozaic, si de a activa la randul lor in invatamantul artistic mediu sau superior.

  Departamentul Design Textil si Arte Textile
  Baza actualului departament a constituit-o infiintarea in cadrul scolii de Arte Frumoase din Bucuresti a atelierelor de tesatorie si broderie artistica. Dupa incheierea celui de-al II-lea Razboi Mondial, Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” se extinde cu o sectie puternica orientata spre artele textile. Ulterioara dezvoltare a industriei textile solicita aparitia unui puternic corp de creatie atat pentru contextura, cat si pentru imprimerie.

  Departamentul Ceramica/ Sticla /Metal

  Departamentul Scenografie
  Dupa al doilea razboi mondial apare necesitatea unei sectii speciale de scenografie in cadrul Institutului de Arte Plastice N. Grigorescu, cu un program care sa tina seama de specificul pregatirii viitorului scenograf, a carui profesie implica o sinteza a artelor. Primii profesori ai sectiei au fost V. Sigfried, Alexandru Bratasanu, Mihai Tofan, Paul Bortnovschi, Ileana Patrascanu Veachis, Vasile Roman, Constantin Albani, Vittorio Holtier si Stefan Antonescu. Sectiei de scenografie ii revine sarcina formarii viitorului creator de decor si costum, realizatorul plasticii spectacolului.

   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Arte Decorative si DesignVezi toti membrii
 

Cauta universitate