Facultatea de Arte Decorative si Design

Apartine de: Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca
Oras Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) Piata Unirii, Nr. 31, Cluj-Napoca, Cluj E-mail public@uartdcluj.ro, relint@uartdcluj.ro
Telefon +40(264)595.021

Grupul de discutii de la Facultatea de Arte Decorative si Design
 
 • Arte textile - Design textil
  Departamentul Arte Textile pregateste specialiati cu inalta calificare profesionala pentru specializarile Design textil ( imprimari textile, tesaturi, tapiserie si obiect de expresie textila) si Design vestimentar, care sa dobandeasca si sa afirme o viziune proprie asupra profesiunii alese, sa dea dovada de creativitate si mobilitate in promovarea propriului concept artistic, in conditiile pastrarii unui interes constant fata de creatia contemporana majora in domeniu.

        
  Departamentul promoveaza principiul predarii si invatarii bazate pe practica cercetarii, ca fundament al unui mediu educational creativ. Scopul nostru este ca studentii sa devina, progresiv, tot mai responsabili si activi in relatia cu practica si cercetarea de specialitate.

  Moda-Design Vestimentar
  Programul isi asuma formarea de specialisti in domeniul creatiei de moda si design vestimentar, in cadrul unui mediu deschis spre cele mai actuale dezvoltari in domeniu, integrand activitatea didactica cu abordarea progresiva a problematicilor specifice cercetarii contemporane.
        
  Urmarim dezvoltarea unei retele de contacte si colaborari cu mediile profesionale, cu companii, institutii, firme si organizatii, preocupati de insertia profesionala si sociala a studentilor si absolventilor nostri.

  Ceramica-Sticla-Metal
  Planul de invatamant al specializarii ceramica – sticla - metal este menit, prin structura, continut si competente sa asigure formarea de specialisti in cele trei specializari ale domeniului artelor decorative.
        
  Prin natura complexa a experientei practice si a diversitatii materialelor utilizate, absolventii sectiei se afirma fie ca artisti, practicand ceramica sculpturala, decorativa sau instalatia, fie ca designeri pentru industria ceramica si sticlarie.
        
  Incepand cu anul 1990 planul de invatamant al celor trei specializari (ceramica, sticla, metal) a fost supus unei restructurari extensive in consonanta cu tematicile contemporane si tendintele culturale actuale, avand ca scop reflectarea complexitatii specifice domeniului.
        
  Planul de invatamant actual, construit in sistemul european de credite transferabile, contine o larga paleta de discipline teoretice si practice, miza fiind asigurarea unui standard inalt de educatie in artele vizuale, accentuand importanta profesionalismului creativ in domeniul ceramicii, sticlei si metalului.

  Design
  Specializarea design considera designul si meseria de designer capabile si datoare sa contribute la cresterea calitatii vietii individuale si colective, susceptibile de a deveni o forta de schimbare pozitiva in economie, societate, cultura si mediu ambiental. De aceea, activitatea didactica a sectiei se bazeaza pe un plan de invatamant eleborat pentru a acoperi necesitatile nationale in domeniul creatiei de produs, al creatiei si protectiei ambientale si a graphic-designului.
        
  Scopul declarat al sectiei este de a pregati studentii pentru cariera profesionala in domeniul designului de produs industrial, al designului ambiental si al graphic-designului, pentru a fi capabili sa anticipeze si sa raspunda la nevoile complexe si in evolutie (din domeniul economic si social), sa-si asume responsabilitati in domeniul profesional, sa promoveze profesiunea in domeniile in care aceasta poate si trebuie sa functioneze si, nu in ultima instanta, sa nu cunoasca somajul.
        
  De accea consideram ca un scop important al sectiei la nivelul activitatii didactice este acela de a forma si dezvolta la studenti, in cadrul instruirii formativ-conceptuale, calitati complexe, capabile sa relationeze artisticul cu tehnicul, in scopul realizarii creatiei de obiect artistic, cultural si tehnic totodata, realizabil tehnic si tehnologic, in serie.
        
  O alta latura a activitatii didactice a sectiei poate fi considerata instruirea formativa, avand ca finalitate concreta formarea la studenti a constiintei faptului ca designul poate ajuta la promovarea imaginii artei, culturii si industriei pe plan national si a imaginii nationale in plan international (prin cresterea exportului), considerand obiectul de design capabil sa inregistreze (inmagazineze) un mesaj complex, direct, reprezentativ si demonstrativ.


  ADRESA
  400581, Cluj-Napoca,
  Str. Aurel Vlaicu nr. 17-19,
  Tel: +4-0264-444.499
  Fax: +4-0264-592.890
  E-mail: ceramart@uad.ro , ceramica@uad.ro

  Secretariat Facutatea de Arte Decorative si Design, DSPP, master
  Maria MANASES
  Tel: +40-264-591.771
  L-V:13.00-15.00
  email: fadd@uad.ro

   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Arte Decorative si DesignVezi toti membrii
 

Cauta universitate