Facultatea de Arte

Apartine de: Universitatea "Ovidius" din Constanta
Oras Constanta
Adresa ( Vezi harta) B-dul Mamaia, Nr. 124, Constanta
Telefon 0241-61.83.72, 0241-51.15.12, 0241-55.39.44, 0241-61.90.40
Fax 0241-61.83.72, 0241-55.39.44, 0241-51.15.12, 0241-61.90.40

Grupul de discutii de la Facultatea de Arte
 
 • La initiativa unui grup de cadre didactice ale Liceului de Arte si cu largul concurs al conducerii Universitatii “Ovidius”din Constanta, mai exact al prof. univ. dr. Adrian Bavaru in calitate de Rector, in anul 1997 se fac primele demersuri in scopul punerii bazelor invatamantului superior artistic constantean.

   

  In cadrul Departamentului de Arte, subordonat direct Rectoratului universitatii, in anul 1998, specializarile Pedagogie muzicala, Canto si Teatru primesc aviz de functionare din partea C.N.E.A.A., iar odata cu Ordinul Ministerului Educatiei Nationale nr. 3478/26.03.1998 acestea completeaza fericit paleta domeniilor si specializarilor Universitatii “Ovidius”. in 1999, oferta educationala a Departamenului de Arte se completeaza cu Artele plastice si decorative, iar trei ani mai tarziu (2002) Departamentul devine Facultate de Arte.

  In municipiul si judetul Constanta este o nevoie acuta de cadre didactice pentru invatamantul preuniversitar de cultura generala (scoli si licee), dar si de personal calificat, cu pregatire superioara, necesar institutiilor de cultura (Muzeul de Arta, Muzeul de Arta Populara, Teatrul National de Opera si Balet “Oleg Danovski”, Teatrul de Stat, Teatrul pentru Copii si Tineret, posturi radio si TV locale, redactii de ziare, reviste de cultura, biblioteci etc.).

  Potentialul uman se imbogateste an de an cu personalitati artistice locale si nationale, ale caror nume, valoare si activitate (didactica, artistica si stiintifica) constituie, alaturi de o baza materiala intr-un permanent proces de modernizare, puncte de atractie pentru cei ce vor sa imbratiseze o cariera artistica sau didactic-artistica.

  Absolventii facultatii sunt licentiati in procent de 100%, marea majoritate a acestora gasindu-si locuri de munca in institutii de invatamant, de cultura sau cu profil artistic din tara sau din strainatate, fapt ce confirma buna lor pregatire in domeniul studiat.

  In prezent, in Facultatea de Arte, in cadrul celor trei domenii de licenta – Muzica, Teatru si Arte plastice, decorative si design -, isi desfasoara activitatea 43 de cadre didactice titulare, si studiaza 182 de studenti.

  Incepand cu anul 2008 s-a adaugat programul de Masterat Arta spectacolului liric.

  Obiectivul comun al celor sase programe de studiu este acela de a oferi institutiilor de invatamant de specialitate/cultura generala si de cultura, mass-mediei, tuturor domeniilor creatoare in care absolventii Facultatii de Arte se pot manifesta dupa terminarea studiilor, personal calificat cu pregatire superioara, corespunzatoare cerintelor acestora.
   

  PERSPECTIVELE CARIEREI
  Prin continutul procesului de invatamant, programele de studiu ofera absolventilor posibilitati multiple de integrare in piata muncii.

  Pedagogie muzicala:
  - profesor de muzica;
  - corist/instrumentist de ansamblu/interpret de muzica populara;
  - profesor instrument clasele I-VIII in scolile si liceele de muzica;
  - dirijor cor;
  - critic/ secretar/ consilier muzical, redactor mass-media scrisa, TV, Radio.

  Interpretare muzicala - canto:
  - solist vocal in institutii de profil muzical;
  - artist liric in institutii de profil muzical;
  - profesor de canto.

  Artele spectacolului (Actorie):
  - actor in institutii de profil;
  - profesor de actorie.

  Artele spectacolului (Coregrafie):
  - coregraf in institutii de profil;
  - profesor de coregrafie.

  Pedagogia artelor plastice si decorative:
  - profesor de desen;
  - artist plastic cu posibilitati de afirmare in domeniu ca membru al U.A.P.;
  - reporter presa - TV la cronica plastica, tehno-redactor imagine computerizata.

  CONDUCEREA FACULTATII
  DECAN: Lect. univ. dr. Daniela Hanţiu
  PRODECAN: Conf. univ. dr. Mariana Fratila

  ADRESA:
  Bd. Mamaia, nr. 124
  Email: secr_arte@univ-ovidius.ro
  Telefon: 0241-606484
  Fax: 0241-606484
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate