Facultatea de Automatica si Calculatoare

Apartine de: Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi
Oras Iasi
Adresa ( Vezi harta) B-dul Dimitrie Mangeron, Nr. 53A, Iasi
Telefon 0232-21.23.26
Fax 0232-21.16.67

Grupul de discutii de la Facultatea de Automatica si Calculatoare
 
 • Facultatea de Automatica si Calculatoare este localizata pe platforma Universitatii Tehnice "Gh. Asachi" Iasi si a luat fiinta in 1990. Primul curs de Automatica si, mai apoi, de Calculatoare a fost introdus in cadrul programului de invatamant al Facultatii de Electrotehnica in 1959 si, respectiv, 1963. Mai tarziu, in 1977, ca rezultat al dezvoltarii acestor ramuri noi ale stiintei si al acumularii experientei in aceste domenii de catre personalul didactic, prin studii de specialitate in Europa si SUA, in cadrul unor proiecte de cercetare pe termen lung, s-a putut organiza un intreg program academic in domeniul automaticii si calculatoarelor.

   

  In 1990, grupul de profesori specializati in domeniile Automatica si Calculatoare din cadrul Facultatii de Electrotehnica, s-au separat de aceasta, infiintandu-se astfel Facultatea de Automatica si Calculatoare. La conducerea facultatii s-au aflat, in calitate de decani, profesorii Corneliu Hutanu si Mihail Voicu. Actualul decan este prof. Dan Galea.  Din septembrie 1998, Facultatea de Automatica si Calculatoare isi are sediul intr-o cladire noua de 7700 m 2, cu 2 amfiteatre, 7 sali de curs si seminar, 30 de laboratoare si o biblioteca cu sala de lectura dotata dupa cele mai moderne standarde in domeniu.
  In prezent, Facultatea de Automatica si Calculatoare cuprinde doua catedre:
  - Automatica si Informatica aplicata
  - Calculatoare

  Toate activitatile sunt coordonate de catre Consiliul facultatii compus din 30 de membri (25 cadre didactice si 5 studenti). Facultatea noastra pregateste ingineri la cursurile de zi, cu durata de patru ani, in domeniile Calculatoare si Tehnologia Informatiei si, respectiv, Ingineria Sistemelor. Cele doua domenii sunt supervizate de catedra de Calculatoare si, respectiv, catedra de Automatica si Informatica aplicata.

  Pentru absolventii invatamantului superior se organizeaza cursuri de master, in regim fara si cu taxa. Facultatea de Automatica si Calculatoare ofera absolventilor posibilitatea continuarii si aprofundarii activitatii de cercetare prin studiile doctorale in specializarile "Automatica" si "Stiinta calculatoarelor". Absolventii cu diploma ai invatamantului universitar pot urma cursuri postuniversitare organizate in cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare.


  CONDUCEREA FACULTATII:
  Decan: Prof. dr. ing. Corneliu LAZAR
  Prodecan, activitatea didactica
  Conf. dr. ing. Elena SERBAN
  Prodecan, activitatea de cercetare stiintifica:
  Prof. dr. ing. Mihaela Hanako MATCOVSCHI
  Prodecan, probleme studentesti si activitatea de informatizare: S.l. dr. ing. Alexandru ARCHIP

  CONTACT
  Str. Prof. dr. doc. Dimitrie Mangeron, nr. 27, IASI, cod 700050, ROMANIA
  DECANAT:
  Tel.: +40-232-278680 / int. 1331
  Tel/fax: +40-232-231343
  Fax Catedra de Calculatoare: +40-232-232430
  Fax Catedra de Automatica si Informatica Aplicata: +40-232-230751
  E-mail: decanat@ac.tuiasi.ro
   

 

mirela

recomanda
4.60
foarte bun
 • 9.20
Trimis la
26 Septembrie 2013

copil student al facultatii, profesori care au toata stima din partea mea


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate