Facultatea de Automatica si Calculatoare

Apartine de: Universitatea "Politehnica" din Timisoara
Oras Timisoara
Adresa ( Vezi harta) P-ta Victoriei nr. 2, Timisoara, Timis
Telefon 0256-40.30.00, 0256-40.30.11, 0256-40.30.34
Fax 0256-40.30.11

Grupul de discutii de la Facultatea de Automatica si Calculatoare
 
 • Facultatea de Automatica si Calculatoare este una dintre cele 10 facultati ale Universitatii „Politehnica” din Timisoara, asigurand pregatirea inginerilor in specializarile Calculatoare extern, Automatica si Informatica Aplicata extern, Tehnologia Informatiei extern, Informatica extern.

  Studiile universitare sunt organizate in paradigma „Bologna” si cuprind toate cele trei cicluri: licenta, master, doctorat. Prioritatile Facultatii de Automatica si Calculatoare sunt cercetarea stiintifica si realizarea unor colaborari sau parteneriate cu mediul academic sau privat.

  Departamentul Calculatoare
  Misiune
  Formarea adevaratilor specialisti cu o inalta calificare in Tehnologia Informatiei, cu cunostinte aprofundate in domeniul Ingineriei calculatoarelor (hardware) si in domeniul Ingineriei Programarii (software).

  Parteneriate
  Departamentul de Calculatoare din cadrul Universitatii POLITEHNICA Timisoara are o conceptie extrem de deschisa la colaborari cu firme de profil IT si nu numai, din tara si strainatate.


  Pana in prezent, departamentul a fost si este implicat cu succes intr-un un numar foarte mare de contacte, prezentari, vizite si activitati didactice desfasurate in stransa colaborare cu numeroase firme.

  Automatica si Informatica Aplicata extern
  Motorul progresului si izvorul ideilor de cercetare este DORINTA omului de a-si maximiza confortul si minimiza efortul, de crestere a bunastarii! Transpunerea in realitate a DORINTEI se realizeaza prin AUTOMATIZARE, care – intr-o exprimare foarte simpla si clara – inseamna combinarea elementelor create de alte domenii (calculatoare, electronica, mecanica, electrotehnica, fizica, chimie, etc.) in SISTEME performante si necesare lumii inconjuratoare.


  AUTOMATIZAREA te obliga sa vezi „lumea” in ansamblu, sa intelegi cum sa abordezi si sa controlezi un fenomen, o instalatie, un proces sau intr-un cuvant un SISTEM. in laboratoarele automaticii se imbina forta diverselor tehnologii (create de diverse domenii ale stiintei) pentru rezolvarea unor probleme din lumea reala, rezultand SISTEME cu functionare controlata.


  Prin cunostintele dobandite in facultate, specialistul in Automatica si Informatica Aplicata devine un factor integrator interdisciplinar in mediul in care activeaza, prin excelenta capabil sa rezolve problemele de analiza si proiectare in vederea automatizarii/informatizarii, dar si implementarea propriu-zisa a solutiilor, in diverse sectoare de activitate.


  In concluzie, numai la AUTOMATICA SI INFORMATICA APLICATA se pregatesc viitorii ingineri capabili sa abordeze problemele ce apar la confluenta Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, cu celelalte domenii.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof.dr.ing. Horia CIOCARLIE
  Prodecani:
  Prof.dr.ing. Radu-Emil PRECUP
  Prof.dr.ing. Vasile STOICU-TIVADAR

  CONTACT
  Bulevardul Vasile Parvan, Nr. 2
  300223 Timisoara, Romania
  Secretar sef: Iuliana Boboia
  E-mail: secretariat@ac.upt.ro
  Fax: +40.256.403.214

   

 

Iulian

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
27 August 2013

Foarte bine pregatita de specialisti de marca si cu materii bine documentate


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Automatica si CalculatoareVezi toti membrii
 

Cauta universitate