Facultatea de Biologie

Apartine de: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Oras Iasi
Adresa ( Vezi harta) B-dul Carol I, Nr. 11, Iasi
Telefon 0232-20.10.00
Fax 0232-20.12.01

Grupul de discutii de la Facultatea de Biologie
 
 • Facultatea a fost infiintata in 1864, odata cu Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, ca o sectie a Facultatii de Stiintele Naturii. In timp, a capatat denumiri diferite (Facultatea de Stiinte Naturale - Geografie, Facultatea de Biologie - Geografie - Geologie).

  Facultatea formeaza viitoarele cadre didactice din invatamantul universitar si preuniversitar, precum si specialisti care pot desfasura activitati in: intreprinderi care folosesc biotehnologii (fabrici de antibiotice, fabrici de industrializare a laptelui, a produselor alcoolice, vinuri, bere etc.), in spitale sau in domenii ecologice si de protectie a mediului.

  Studentii si cadrele didactice au la dispozitie o importanta baza materiala pentru cercetare si practica, prin accesul la statiunile de cercetare ale facultatii de la Agigea (Marea Neagra) si Potoci (Bicaz), prin Gradina Botanica, Muzeul de Istorie Naturala (primul din tarile Romane) si un Herbarium foarte bogat in specii de plante.

  In cadrul facultatii se efectueaza cercetari moderne fundamentale si aplicative in domenii ca: biodiversitate, biotehnologii moderne, ecologie si protectia mediului, combaterea integrata si biologica a daunatorilor, genetica, biochimie, biofizica, biologie celulara, anatomie, citologie, histologie, fiziologie vegetala si animala etc.


  Departamente:
  Departamentul de Biologie

   

  CONDUCEREA FACULTATII:
  DECAN: Prof.univ. Mircea Nicusor NICOARA
  PRODECAN: Conf. univ. dr. Smaranda VINTU
  PRODECAN: Sef. lucr.dr. Lucian Dragos GORGAN

  CONTACT
  B-dul Carol I, Nr. 20A, RO-700505 - Iasi;
  T: + 40 (232) 201072; 201073
  F: + 40 (232) 201472;
  E: admbio@uaic.ro   

 

Anonim

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
04 August 2013

Un loc minunat pentru ati petrece anii de studentie!


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate