Facultatea de Biologie

Apartine de: Universitatea Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Bdul M. Kogalniceanu nr. 36-46 sector 5; Cod postal 050107, Bucuresti
Telefon 040 21 307 73 00; 040 21 315 71 87
Fax 040 21 313 17 60

Grupul de discutii de la Facultatea de Biologie
 
 • In 1866 si-a inceput activitatea Facultatea de Stiinte, cu 2 departamente (Stiinte matematice si fizice si Stiinte fizice si naturale), cu o durata de studii de 3 ani. Departamentul al doilea cuprindea o disciplina de istorie naturala, care s-a divizat apoi in 3 sectii - Zoologie, Botanica si Fiziologie. Din 1912 studentii de la Stiinte Naturale au trecut la o perioada de studiu de 4 ani.


  In cadrul Facultatii de Stiinte au fost profesori remarcabili ca Dimitrie Voinov, fondatorul scolii romanesti de citologie si Andrei Popovici - Baznosanu, care a infiintat in 1922 Statiunea Zoologica de la Sinaia. In 1948, odata cu Legea de Reforma a Invatamantului, Facultatea de Stiinte se divide intr-o serie de facultati, printre care si Facultatea de Stiinte Naturale, care in 1958 devine Facultatea de Biologie. Perioada de dupa reforma este marcata de activitatea unor profesori remarcabili ca: Radu Codreanu, Constantin Motas, Ion Steopoe, Gheorghe Theodor Dornescu, Nistor Santa, Eugen Tarnavschi, Traian Savulescu.


  Pe langa sectia de Biologie, in anul 1974 s-a infiintat in cadrul Facultatii de Biologie o sectie de Biochimie, iar in anul 1990 o sectie de Ecologie, care functioneaza dupa planuri de invatamant distincte, organizate pe baza sistemului de credite transferabile. In prezent sunt 86 de cadre didactice si 862 de studenti.

  - Biochimie
  - Biologie
  - Ecologie si protectia mediului

   

  Master:
  - Biochimie si Biologie Moleculara
  - Biologia comparata a celulelor normale si tumorale
  - Ecologie Sistemica si Dezvoltare Durabila / Ecotehnie
  - Genetica (organizare, analiza si manipulare genomica)
  - Master in Biodinamica
  - Taxonomie
  - Neurobiologie

  Cursuri postuniversitare:
  Din 1990 Catedra de Biochimie este implicata in organizarea anuala a unor cursuri postuniversitare cu participare internationala, intitulate CEFOR - Cours de Formation post- universitaire dans le domaine des sciences de la vie, finantate de Guvernul Frantei sub egida Ambasadei Frantei in Romania. Cu aceste ocazii are loc un schimb de informatii teoretice si practice cu specialisti reputati din Franta, punandu-se bazele participarii la colaborari stiintifice in cadrul Programelor Uniunii Europene.

  - Doctorat in Biologie
  - Doctorat in Ecologie

   

  CONDUCEREA FACULTATII:
  Decan:  Prof. Dr. Carmen Postolache
  Prodecani:

  Prof. Dr. Tatiana Vassu - Dimov
  Prof. Dr. Otilia Zarnescu

  CONTACT
  Splaiul Independentei, Nr. 91-95, Sector 5, Cod 76201, Bucuresti
  Telefon: +021-318.15.66
  Fax: +021-411.23.10


   

 

Sandra

recomanda
4.60
foarte bun
 • 9.20
Trimis la
10 Mai 2013

Profesorii sunt foarte bine pregatiti si mereu orientati spre a raspunde cerintelor si nevoilor elevilor.
Cursurile contin informatiile de baza desi subiectele materiilor in general sunt foarte vaste; de asemenea acopera lipsurile (in materie de cunostiinte) ale formarii preuniversitare .


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate