Facultatea de Biologie si Geologie

Apartine de: Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca
Oras Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) Str. Mihail Kogalniceanu, Nr. 1, RO-400084, Cluj-Napoca, Cluj
Telefon 0264-40.53.00
Fax 0264-59.19.06

Grupul de discutii de la Facultatea de Biologie si Geologie
 
 • Invatamantul universitar in domeniul Stiintelor Naturale are o indelungata traditie in Alma Mater Napocensis. In perioada interbelica, invatamantul universitar si-a castigat recunoasterea internationala. Climatul stiintific dezvoltat in tanara universitate a facut posibila crearea de noi specializari. In comunitatea stiintifica, nume ca Al. Borza, E. Racovita, E. Pop, E. A. Pora, I. Grintescu, V. Gh. Radu, I. Scriban (in domeniul Biologiei) si I. Popescu-Voitesti, Gh. Munteanu-Murgoci, V. Stanciu, I. Al. Maxim, E. Stoicovici (in domeniul Geologiei) sunt rostite si azi cu mult respect. Prin activitatea lor didactica si stiintifica, aceste personalitati au stabilit repere, iar noi trebuie sa ne straduim sa atingem nivelul lor si sa continuam dezvoltarea invatamantului biologic si geologic la inalte standarde.

  Conceptul original a fost acela al unei facultati mai extinse, Facultatea de Stiinte, care a devenit mai tarziu Facultatea de Biologie, Geografie si Geologie. In 1994, din aceasta a luat fiinta Facultatea de Biologie si Geologie.

  Din 1989 incoace, au avut loc numeroase schimbari in structura universitatii si corpul didactic a trebuit sa reorganizeze procesul educational, profilul facultatii, curricula si mai ales a fost necesara diminuarea varstei medii a personalului. Aceste schimbari s-au efectuat sub indrumarea profesorilor activi si a celor consultanti, cu concursul conducerilor departamentelor, dupa consultari cu universitatile europene cu care universitatea noastra intretine relatii de colaborare. Beneficiile aduse de aceste schimbari devin evidente in timp si prin intermediul feed-back-ului primit din partea studentilor. Dezvoltarea infrastructurii nu a fost in general spectaculoasa. Cu toate acestea, gratie fondurilor obtinute de la Uniunea Europeana si prin cateva donatii, au fost implementate noi facilitati didactice, altele au fost reconditionate si fiecare departament a beneficiat de echipament logistic nou. In acord cu Legea Invatamantului, Charta Universitatii si Regulamentele interne ale facultatii, in anul 1996 au fost stabilite doua departamente: Departamentul de Biologie si Departamentul de Geologie. Gradina Botanica, Muzeul de Zoologie (incluzand un vivariu de mare interes), precum si Muzeele de Geologie-Paleontologie si de Mineralogie, functioneaza ca facilitati ce fac parte integranta din structurile facultatii.

  Procesul educational se desfasoara in laboratoarele, amfiteatrele si bibliotecile situate in trei grupuri de cladiri ale facultatii, situate in partea centrala a orasului. Departamentele sunt permanent conectate prin internet la canalele informationale internationale.

  Cazarea studentilor, precum si alte servicii sunt oferite de campusul universitar, situat in apropierea facilitatilor de invatamant si cercetare.

  Strategia de cercetare a universitatii a fost regandita, astfel incat sa reflecte noul mediu educational. Cercetarea este acum mai evident orientata spre necesitatile socio-economice ale Romaniei. Pe langa munca de cercetare desfasurata in mod curent de cadrele didactice, au fost infiintate un Institut de Gemologie si trei colective de cercetare: Biologie Experimentala, Inginerie Genetica Vegetala si Studii Geologice Integrate. Aceste colective sunt conduse de eminenti profesori sau cercetatori, cu excelenta reputatie internationala. Cate doua Centre de Excelenta au fost infiintate in fiecare departament. In consecinta, departamentele au directionat resurse financiare suplimentare spre aceste colective, in speranta ca performantele lor stiintifice vor duce spre noi colaborari internationale.

  Peste 100 de cadre didactice si 20 de membri ai personalului tehnic sunt angrenati in activitatile de predare din cele 4 catedre. Consiliul Profesoral, compus din 23 de membri, conduce toate aspectele vietii academice a facultatii. Deciziile curente sunt luate de cei 10 membri ai Biroul Consiliului Profesoral, activitatea acestuia fiind asistata de Secretariatului facultatii, compus din 2 persoane.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  DECAN: Conf.dr. Ioan COROIU
  PRODECAN: Conf.dr. Marcel BENEA
  PRODECAN: Conf.dr. Cristina DOBROTA
  PRODECAN: Conf.dr. FODORPATAKI László
   

  CONTACT
  Str. Gheorghe Bilaşcu nr.44, Cluj-Napoca,
  telefon 0264-431858, fax: 0264-431858
  e-mail: cbochis2004@yahoo.com, geta6@yahoo.com
   

 

Anonim

recomanda
3.60
bun
 • 7.20
Trimis la
15 Aprilie 2013

4-5


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Biologie si GeologieVezi toti membrii
 

Cauta universitate