Facultatea de Biotehnologii

Apartine de: Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) B-dul Marasti nr. 59, Sector 1, Bucuresti E-mail: post@info.usamv.ro
Telefon +4(021)318.22.66

Grupul de discutii de la Facultatea de Biotehnologii
 
 • Infiintata in urma cu 16 ani, Facultatea de  Biotehnologii este singura facultate din tara, de sine statatoare cu acest profil si a cunoscut, in special in ultimii 6…7 ani, o dezvoltare accentuata atat in calitatea pregatirii studentilor cat si in cercetarea stiintifica precum si in colaborarea si cooperarea cu universitati si institute de cercetari din Europa si din alte continente.

  Pe langa frumusetea, diversitatea si importanta biotehnologiilor, doresc sa subliniez inca de la inceput un element esential si de mare interes practic pentru viitorii studenti si anume faptul ca, dupa absolvirea facultatii de biotehnologii, isi vor gasi cu certitudine locuri de munca frumoase, interesante, importante si bine platite. Acest lucru este demonstrat si de faptul ca toti absolventii facultatii de biotehnologii din cele 10 promotii de ingineri biotehnologi si-au gasit cu usurinta locuri de munca atat in tara dar si in Europa, in tari ca: Anglia, Franta, Suedia, Spania s.a.
           
  Ca domeniu de mare cuprindere si de maxima importanta in ansamblul stiintei si tehnicii aplicate, biotehnologia cunoaste in prezent dezvoltari si extinderi spectaculoase care pot fi comparate doar cu dezvoltarea domeniului IT adica a tehnologiei informatiei.
           
  Previziunile pentru viitor sunt unanime in a aprecia continuarea si intensificarea dezvoltarii biotehnologiei in mai toate domeniile de activitate umana si prin consecinta cresterea numarului de locuri de munca in domeniu.
           
  Pentru viitorii nostri studenti le precizez faptul ca in acceptia europeana, biotehnologia moderna reprezinta integrarea stiintelor biologice cu cele ingineresti in scopul de a realiza aplicatii ale organismelor, celulelor, componentelor acestora si ale unor analogi moleculari pentru obtinerea de produse si servicii.
           
  Faptul ca impactul si influentele majore ale biotehnologiilor asupra societatii si asupra vietii de zi cu zi se vor amplifica in viitor, acestea beneficiind de un sprijin financiar substantial atat din partea guvernelor cat si a investitorilor privati, demonstreaza ca pregatirea superioara in domeniul biotehnologiei, in facultatea noastra, este o alegere inspirata, pragmatica si generatoare de succes.
           
  Facultatea de Biotehnologii, singura facultate cu acest profil din tara, este o facultate de stat avand toate specializarile acreditate.
           
  Facultatea are in planul de invatamant, in conformitate cu cerintele Uniunii Europene, toate cele trei cicluri de pregatire , licenta, masterat si doctorat:
  a)     Ciclul de licenta cu durata de 4 ani, absolventii primind dupa sustinerea lucrarii de diploma, titlul de ingineri biotehnologi. Facultatea are trei specializari acreditate la licenta si anume:
  -         Specializarea Biotehnologii Industriale;
  -         Specializarea Biotehnologii Medical Veterinare;
  -         Specializarea Biotehnologii Agricole;
  b)    Ciclul de master, cu durata de 2 ani, masteranzii primind dupa sustinerea Dizertatiei, titlul si diploma de Master.
  Facultatea are trei specializari la master si anume:
  -         Masterul Biotehnologii si siguranta alimentara;
  -         Masterul Biotehnologii in protectia mediului;
  -         Masterul Aplicatii moderne ale biotehnologiilor;
  c)     Ciclul de doctorat, cu durata de 3 ani.
   
  Diplomele de licenta la masterat si de doctorat sunt recunoscute in toate tarile Uniunii Europene.

  Facultatea dispune de spatii de invatamant si de practica in patru locatii din campusul universitatii, avand laboratoare moderne, cu aparatura si dotari de data recenta si de un corp didactic de profesori de mare valoare si pasionati de munca de pregatire a studentilor.

  Activitatea de cercetare stiintifica se desfasoara in laboratoare de specialitate, moderne, profesorii, masteranzii, studentii si doctoranzii fiind implicati direct in proiecte de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si inovare castigate atat la nivel national cat si la nivel european sau international.

  Studentii facultatii beneficiaza de un campus universitar de aproape 40 de hectare deosebit de primitor si atragator, pot fi cazati in caminele proprii, modern dotate, existand conditii deosebite de invatare, de practicare de sporturi atat in sala de sport cat si in terenurile amenajate din campus sau pot sa-si petreaca timpul liber in conditii deosebite si intr-o ambianta naturala de exceptie.

  Studentii facultatii pot fi selectati pentru stagii de perfectionare, de cercetare stiintifica, de practica sau de munca in tari europene cum ar fi Anglia, Spania, Germania, Franta s.a. sau in Statele Unite, Japonia si in alte tari.
   
  Oportunitati de locuri de munca dupa absolvirea Facultatii de Biotehnologii
  Ca ingineri biotehnologi, absolventii facultatii isi gasesc in totalitate locuri de munca, in firme si companii romanesti si europene, atat pe teritoriul tarii cat si in tari din Uniunea Europeana al carei membru cu drepturi depline este Romania, in domenii diverse de activitate cum sunt:
  - industria alimentara;
  - siguranta alimentara si controlul alimentelor;
  - biotehnologii de mediu si protectia mediului;
  - control si expertiza medical - veterinara;
  - biotehnologii farmaceutice si alimentare;
  - biotehnologii vegetale si agricole;
  - analize, certificari, expertize si acreditari in domenii biotehnologice;
  - IMM-uri (Intreprinderi Mici si Mijlocii) din domeniul agroalimentar;
  - firme si societati comerciale si de consultanta;
  - activitati de atragere a Fondurilor Europene;
  - cercetarea stiintifica, invatamant si administratia centrala si locala s.a.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. univ. dr. Petruta Cornea  
  Prodecani: Prof.univ.dr. Stefana Jurcoane si Prof.univ.dr. Narcisa Babeanu
  Sef Departament Biotehnoogii Industriale: Prof. univ. dr. Petru Niculita
  Sef Departament de Biotehnologii: Sef lucrari dr. Florentina Israel - Roming

  CONTACT

  Bulevardul MARASTI, nr. 59, sect.1, Bucuresti, Cod: 011464
  Telefon secretariat: 0374.022.802
   

 

Ioana

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
14 August 2013

Faculatate cu studii de nisa cu aplicabilitate in Romania pentru multe domenii de munca.

Nedelcu

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
06 Aprilie 2013

Avand in vedere ca Facultatea de Biotehnologii nu este prima facultate careia i-am urmat cursurile sunt indreptatit (cred) sa fac o comparatie.Sunt cel putin multumit de tot ce inseamna Biotehnolgii si de tot ce ofera USAMVB.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate