Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului

Apartine de: Universitatea "Politehnica" din Timisoara
Oras Timisoara
Adresa ( Vezi harta) P-ta Victoriei nr. 2, Timisoara, Timis
Telefon 0256-40.30.00, 0256-40.30.11, 0256-40.30.34
Fax 0256-40.30.11

Grupul de discutii de la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului
 
 • Anul 1920 a insemnat inceputul invatamantului universitar in Banat prin infiintarea scolii Politehnice din Timisoara cu prima ei facultate cea de Electromecanica. Anii au trecut si rand pe rand alte facultati vin sa complec­teze salba de facultati tehnice a Politehnicii timisorene. Mai intai se infiinteaza Facultatea de Constructii in anul 1945 si la scurt timp va aparea in 1948 Facultatea de Chimie Industriala.

  Profesor dr. Coriolan Dragulescu, fost cadru didactic al Facultatii de Chimie din Cluj, aflata in refugiu la Timisoara in perioada 1940-1944 paraseste aceasta facultate atunci cand ea s-a reintors in orasul de origine. El devine cadru didactic al Facultatii de Agronomie, nou infiintata in cadrul Politehnicii din Timisoara, unde este numit profesor titular la catedra de Chimie Agricola si Alimentatie incepand din noiembrie 1945.

  In calitate de membru al corpului didactic al Politehnicii timisorene are un gand pe care il urmareste neabatut mai bine de trei ani si anume acela de a infiinta in cadrul scolii superioare de invatamant din Timisoara o scoala de inginerie chimica, imperios necesara pentru nevoile unitatilor industriale din partea de vest a tarii noastre. Avandu-l alaturi pe distinsul om de stiinta prof.dr. Ilie Murgulescu, rector al Politehnicii din Timisoara din acea vreme, chimist remarcabil al stiintei romanesti, incepe demersurile pentru traducerea in viata a acestei idei.

  Asa cum prezenta Operei din Cluj, in timpul refugiului vremelnic la Timisoara, a dezvoltat gustul timisorenilor pentru muzica de opera si s-a materializat prin infiintarea Operei de Stat din Timisoara, tot astfel prezenta facultatii cu profil chimic a Universitatii din Cluj a fost un imbold pentru neobositul dascal banatean Coriolan Dragulescu pentru a pune piatra de temelie a invatamantului chimic in Politehnica din Timisoara. Consiliul Profesoral Unit si Senatul Politehnicii din Timisoara, in sedinta din 18 februarie 1948, au hotarat printr-un amplu „Memoriu”, sa solicite infiintarea in orasul Timisoara a Facultatii de Chimie Industriala.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. dr. ing. Nicolae VASZILCSIN
  Prodecan: S.l. dr. ing. Gabriela-Alina DUMITREL

  CONTACT
  Bulevardul Vasile Parvan, nr. 6, 300223, Timisoara, Romania
  Telefon: 0040 - 256 - 403063
  Fax: 0040 - 256 - 403060
  Email: decan@chim.upt.ro, secretar.sef@chim.upt.ro

   

 

c

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
22 August 2013

Am absolvit la UPT si sunt multumita , pt. eforturile profesorilor nota maxima.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria MediuluiVezi toti membrii
 

Cauta universitate