Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica

Apartine de: Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca
Oras Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) Str. Mihail Kogalniceanu, Nr. 1, RO-400084, Cluj-Napoca, Cluj
Telefon 0264-40.53.00
Fax 0264-59.19.06

Grupul de discutii de la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica
 
 • Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica a Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca este continuatoarea Departamentului de Chimie si Fizica din cadrul Facultatii de stiinte a Universitatii Daciei Superioare, fondata in 1919. Istoria facultatii, insumand peste opt decenii, este rezultatul eforturilor depuse in domeniul invatamantului si cercetarii stiintifice, concretizate in realizari academice remarcabile.


  Inca de la inceput, Facultatea de Chimie s-a bucurat de prestatia de exceptie a unor mari personalitati, ca Adrian Ostrogovici, Dan Radulescu, Gheorghe Spacu si Ion Tanasescu. Ei au abordat noi directii de cercetare care au devenit traditionale pentru facultatea noastra, fiind continuate de profesori de prestigiu ca Raluca Ripan si Constantin Macarovici.


  Alte generatii de profesori, incluzand pe Candin Liteanu, Ioan Cadariu, Alexandru Silberg. Maria Ionescu, Valer Farcasan, Emil Chifu, Liviu Oniciu au continuat cu rezultate remarcabile activitatea ilustrilor predecesori.

  Facultatea de Chimie si-a continuat activitatea si in anii refugiului, la Sibiu si Timisoara, revenind la Cluj in 1946, dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial. In 1959, dupa unificarea Universitatilor “Victor Babes” si “Janos Bolyai” activitatea facultatii s-a imbogatit prin predarea unor cursuri in limba maghiara si cu noi directii de cercetare, iar din 1977, in cadrul facultatii functioneaza o sectie de Inginerie Chimica, cu mai multe specializari. In anul 1995, la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica a luat fiinta o sectie cu limba de predare germana, care functioneaza in paralel cu liniile de predare romana si maghiara.

  In prezent, activitatea facultatii se desfasoara in cadrul a sapte catedre si include colaborari cu numeroase universitati din intreaga lume. Schimburile de cadre didactice si studenti, constituirea unor echipe de cercetare mixte precum si includerea facultatii in circuitul academic international au contribuit la cresterea prestigiului acestei institutii. Dovada rezultatelor remarcabile obtinute de membrii acesteia o constituie numarul mare de publicatii stiintifice in reviste de specialitate valoroase din tara si de peste hotare. Revista “Studia Universitatis Babes-Bolyai, Seria Chemia”, editata de Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica, ofera o posibilitate in plus de a face cunoscute rezultatele activitatii de cercetare desfasurate de membrii corpului profesoral, de cercetatori si doctoranzii din facultate.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  DECAN: Lector Dr.  Gabriela Nicoleta NEMES: sgabi@chem.ubbcluj.ro
  PRODECAN: Conf. Dr.  MAJDIK Cornelia:    majdik@chem.ubbcluj.ro
  PRODECAN: Conf Dr. Ing.  Sanda Andrada MAICANEANU: andrada@chem.ubbcluj.ro
  ADMINISTRATOR-SEF: Ec.  Ioan-Teofil FELECAN: tfelecan@chem.ubbcluj.ro

  CONTACT
  Arany Janos Str. no. 11
  RO-400028, Cluj Napoca
  Tel:40-264-593833
  40-264-593877
  Fax:40-264-590818

 

Alexandru

recomanda
4.60
foarte bun
 • 9.20
Trimis la
03 Aprilie 2013

E facultatea in care am bantuit 5 ani de zile, am invatat foarte multe, am obtinut pe merit tot ce avea de oferti. Profesorii sunt de Nota 10


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Chimie si Inginerie ChimicaVezi toti membrii
 

Cauta universitate