Facultatea de Comunicare si Relatii Internationale

Apartine de: Universitatea "Danubius" din Galati
Oras Galati
Adresa ( Vezi harta) Str. Lunca Siretului, Nr.3, Galati
Telefon 0236-46.03.66, 0236-41.43.04, 0236-46.00.38
Fax 0236-46.00.38

Grupul de discutii de la Facultatea de Comunicare si Relatii Internationale
 
 • Disponibilitatea de a contribui, in mod efectiv, la reusita integrarii Romaniei in Uniunea Europeana a constituit cauza principala a infiintarii, in cadrul Universitatii “Danubius” din Galati, a Facultatii de Relatii Internationale si Studii Europene, autorizata prin Hotararea de Guvern nr 693/2003, viitorii absolventi urmand sa poata face fata cu success, eforturilor generale directionate in vederea crearii unei entitati politice paneuropene, ce are drept deviza sintagma “Unitate in Diversitate”.


  Utilitatea acestui demers pedagogic este cu atat mai mare, deoarece, in intreaga euroregiune de sud-est lipsa informatiilor referitoare la impactul cultural, economic, social si politic are drept principala cauza un numar relativ mic de specialisti in domeniul relatiilor internationale si mai ales al celor europene. Extinderea Uniunii Europene presupune ceva mai mult decat armonizarea legislatiei si a deciziilor politice, cunoasterea realitatilor istorice, proprii fiecarei colectivitati sau structuri politice fiind la fel de importanta.


  In consecinta, asigurarea unei activitati didactice la cel mai inalt nivel se impune de la sine si ca urmare, parteneriatele incheiate de Universitatea Danubius cu alte centre universitare din strainatate sau din tara reprezinta o practica frcventa, uzuala, conforma conventiei de la Bologna. Posibilitatea de a audia cursurile si prelegerile unora dintre cei mai buni specialisti in domeniul relatiilor internationale, fie prin asocierea acestor cadre procesului de invatamant, fie prin posibilitatea realizarii schimburilor de studenti cu diferitele institutii partenere reprezinta cea mai buna dovda a practicarii unui invatamant de buna calitate.


  Activitatea didactica in cadrul Universitatii Danubius este sustinuta si de profesori titulari, cu experienta didactica dobandita in importante centre universitare din tara si strainatate. In cadrul facultatii de Relatii Internationale si Studii Europene ponderea conferentiarilor si profesorilor in structura corpului didactic este cea mai buna dovada a utilizarii celor mai buni specialisti in domeniu.


  Transformarile socio-culturale si politice survenite in Europa centrala si de sud-est reclama, in acelasi timp, o cunoastere profunda a dinamicii relatiilor internationale pentru a putea anticipa eventualele corectii ce se impun, in vederea atingerii obiectivelor propuse. Fie ca vorbim de opinia publica mondiala sau cea romaneasca, ambele sufera din punctual de vedere al calitatii informatiilor care le sunt aduse la cunostinta, fapt pentru care in unele cazuri rezulta o indiferenta acuta fata de anumite probleme globale sau regionale sau, dimpotriva, pot fi foarte usor atrase de mirajul unor solutii propuse acestora dar care au drept finalitate inrautatirea situatiei geopolitice create. Avantajele care decurg din scoaterea pe piata a unui numar cat mai ridicat de specialisti in acest domeniu sunt evidente, acestia urmand a detine un rol major in informarea pertinenta a tuturor factorilor de decizie guvernamentali sau nu sau a opiniei publice in special. Absolventii Facultatii de Relatii Internationale si Studii Europene vor putea sa contribuie asadar la imbunatatirea calitatii managementului relatiilor intrenationale sau a conflictelor regionale fie din Balcani fie din Orientul Apropiat sau Mijlociu.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. Mirela Arsith
  Prodecan: Conf. Univ. Dr. ROTARESCU Vasile

  CONTACT
  B-dul Galati nr. 3, 800654 Galati,
  Secretar sef: economist Daniela Tanase
  Tel: +40.372.361.227
  E-mail: fsc@univ-danubius.ro

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Comunicare si Relatii InternationaleVezi toti membrii
 

Cauta universitate