Facultatea de Comunicare si Relatii Publice

Apartine de: Universitatea "Mihail Kogalniceanu" din Iasi
Oras Iasi
Adresa Str. Balusescu, Nr. 2 (cartier Tatarasi), Iasi
Telefon 0232-45.71.65
Fax 0232-27.98.21

Grupul de discutii de la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice
 
 • Comunicare si Relatii Publice este cea mai noua specializare inclusa in oferta de studii a Universitatatii "Mihail Kogalniceanu". Traim intr-o societate a comunicarii, fluxuri uriase de informatii circula dintr-o parte in alta a globului generand efecte la toate nivelurile unei societati.

   

  Dezvoltarea fulminanta a mijloacelor de comunicare in masa, aparitia noilor tipuri de interactiune dintre oameni si tehnologie, generic denumite new media, au generat noi tipuri de interactiune interumana, printre care si cea dintre politician si alegator, apoi extinderea multinationalelor, aparitia de noi si noi produse care trebuie aduse la cunostinta publicului cumparator - toate au determinat dezvoltarea unor noi specializari in domeniul comunicarii, relatiilor publice si publicitatii.

  Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana implica conectarea noastra la aceste tendinte si impun trecerea de la o societate statica spre una dinamica. Construirea si gestionarea performanta a imaginii reprezinta garantia succesului atat la nivel individual, cat si organizational.

  De ce student al acestei sectii la Universitatea "Mihail Kogalniceanu"?! Pentru ca:

  - Specializarea Comunicare si relatii publice a fost autorizata prin  HG966/2011, publicata in M.O. nr. 697 din 1 oct 2011
  - Numarul de studenti din grupe permite o relatia apropiata profesor - studenti cu posibilitatea observarii imediate a feedback-ului in timpul actului didactic si adaptarea comunicarii pentru a obtine efectele scontate.
  - Actul didactic este adaptat la cerintele pietei, atat prin selectarea informatiilor predate in cadrul cursurilor, cat si prin stabilirea contactelor cu firme din domeniu unde studentii pot face practica. Cadrele didactice, care indruma studentii in timpul perioadei de practica, pot evalua coerent evolutia fiecarui student in parte.
  - In acest sens, cadrele didactice au in vedere, pentru fiecare disciplina de studiu, stabilirea unui raport optim intre cunostintele teoretice si deprinderile practice necesare pentru desfasurarea performanta a activitatii in cadrul diverselor profesii din acest vast domeniu al comunicarii.
  - Compatibilitatea cu sistemul de invatamant national si international in domeniul Comunicarii si Relatiiilor Publice si stabilirea de colaborari este una din prioritati.
  - Ghidarea atenta a studentilor de catre cadrele didactice pe drumul acumularilor universitare, uneori lin, iar alteori destul de sinuos, are ca rezultat dobandirea si dezvoltarea competentelor generale (analiza si sinteza, capacitatea de a empatiza cu mediul social, capacitate de asimilare critica, prelucrare si exploatare a informatiei teoretice), cat si a competentelor specifice domeniului (competente in elaborarea si gestionarea de campanii de relatii publice, competente in elaborarea si gestionarea de strategii publicitare, competente in implementarea si dezvoltarea sistemelor de comunicare organizationala in plan intern si extern, competente de mediator, pentru managementul crizelor si conflictelor, competente in comunicarea interpersonala, inter-institutionala, interculturala si internationala, competente de negociator).
  - Celelate specializari pentru studii universitare si postuniversitare din cadrul Universitatii "Mihail Kogalniceanu" permit realizarea unor aplicatii practice si in alte domenii din perspectiva specialistului in comunicare, dar pot reprezenta si optiuni pentru specializari postuniversitare ulterioare.


  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Lect. univ. dr. Bogdan Michael Ciubotaru
  Prodecan: Conf. univ. dr. Antonio Sandu

  CONTACT
  Str. Balusescu, nr 2, Iasi, cod 700309  
  Telefon +40 232 212416 ; +40 332 425579
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Comunicare si Relatii PubliceVezi toti membrii
 

Cauta universitate