Facultatea de Constructii (scolarizare la Baia-Mare)

Apartine de: Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Oras Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) Str. Constantin Daicoviciu, Nr.15, Cluj-Napoca, Cluj
Telefon 0264-40.12.00, 0264-40.12.48
Fax 0264-59.20.55

Grupul de discutii de la Facultatea de Constructii (scolarizare la Baia-Mare)
 
 • Ca o recunoastere a meritelor invatamantului minier din zona si a necesitatilor industriale, se infiinteaza Institutul de Subingineri Baia Mare, sub patronajul Institutului Politehnic din Cluj Napoca in 1969.

  Evolutia rapida a invatamantului superior din Baia Mare a fost urmata, in mod firesc, de intemeierea, la 1. octombrie 1974, a Institutului de Invatamant Superior, cu doua facultati: Facultatea de invatamant Pedagogic si Facultatea de invatamant Tehnic, cu 4 specializari: Mine, Electromecanica Tehnologica Miniera, Metalurgie Neferoasa si Constructii Civile, Industriale si Agricole, pregatind subingineri la cursuri de zi si seral. La 1. octombrie 1984, Institutul de invatamant Superior din Baia Mare revine sub patronajul Institutului Politehnic din Cluj Napoca sub denumirea de Institutul de Subingineri.


  In 1990 Institutul se Subingineri revine la vechea denumire de Institutul de invatamant Superior din Baia Mare, care prin Hotarare de Guvern se transforma in Universitatea Baia Mare, iar in 1996 primeste denumirea de Universitatea de Nord.

  Avand in vedere activitatea miniera din Maramures si din judetele limitrofe se infiinteaza in cadrul Universitatii Baia Mare, Facultatea de Mine (1990-1996), apoi denumirea ei devine Facultatea de Mine si Metalurgie (1996-2001), iar apoi devine Facultatea de Resurse Minerale si Mediu (2002-prezent).

  MISIUNE SI OBIECTIVE
  Misiunea didactica este orientata spre pregatirea de viitori ingineri licentiati in domeniile: Ingineria Mediului cu specializarile Ingineria si Protectia Mediului in Industrie si Ingineria Valorificarii Deseurilor; Mine Petrol si Gaze cu specializarile Inginerie Miniera si Prepararea Substantelor Minerale Utile; Ingineria Materialelor cu specializarea Ingineria Procesarii Materialelor; Inginerie Civila cu specializarea Constructii Civile, Industriale si Agricole; Inginerie Geodezica cu specializarea Masuratori Terestre si Cadastru si specialisti cu studii superioare in domeniul stiintei Mediului cu specializarea stiinta Mediului.

  Misiunea de cercetare stiintifica a facultatii consta in valorificarea potentialului stiintific pe care-l reprezinta cadrele didactice ale facultatii. Aceasta se realizeaza prin activitatea de cercetare stiintifica si de publicare, prin prezentarea rezultatelor cercetarii si experientei stiintifice acumulate. Rezultatele acestor cercetari sunt valorificate prin publicare, prin prezentare in cadrul manifestarilor stiintifice din tara si strainatate si prin publicarea in reviste recunoscute de CNCSIS. Publicarea unor manuale, cursuri, carti de specialitate, indrumatoare, reprezinta o parte din misiunea de a face cunoscute rezultatele cercetarilor stiintifice individuale. si de grup din cadrul facultatii.

   

  Specializari:
  - Ingineria Mediului (Ingineria si Protectia Mediului in Industrie)
  - Mine, Petrol si Gaze (Inginerie Miniera)
  - Mine, Petrol si Gaze (Prepararea Substantelor Utile)
  - Ingineria Materialelor (Ingineria Procesarii Materialelor)
  - Geodezie (Cadastru)
  - Inginerie Civila (Constructii Civile, Industriale si Agricole)

  CONDUCEREA FACULTATII
  DECAN: Prof.univ.dr.ing. Vasile OROS
  telefon: 0362-401266
  e-mail: Vasile.Oros@ubm.ro
  PRODECAN: Conf.univ.dr.ing. Pop Elena Angela
  telefon: 0362-401266
  e-mail: popelena1@yahoo.com

   

 

crina

recomanda
4.40
foarte bun
 • 8.80
Trimis la
05 Octombrie 2013

Cunosc unii profesori precum si faptul ca acolo este o foarte buna organizare.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate