Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial

Apartine de: Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi
Oras Iasi
Adresa ( Vezi harta) B-dul Dimitrie Mangeron, Nr. 53A, Iasi
Telefon 0232-21.23.26
Fax 0232-21.16.67

Grupul de discutii de la Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial
 
 • Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial din Iasi ocupa un loc de frunte in invatamantul superior tehnic din Romania, pregatind ingineri in specializarile: Tehnologia constructiilor de masini, Masini - unelte si sisteme de productie, Ingineria sudarii, Mecanica fina si nanotehnologii, Masini si sisteme hidro-pneumatice, Inginerie economica in domeniul mecanic.

  Facultatea asigura o paleta larga de cursuri de inginerie, punand un accent deosebit pe domeniile de perspectiva. Absolventii nostri sunt pregatiti pentru a lucra atat in intreprinderi cu profil mecanic cat si in orice alta intreprindere. Pregatirea oferita asigura competente ingineresti si in domenii conexe constructiilor de masini, cunostintele acumulate permitand solutionarea unor probleme privind tehnologiile de fabricatie, proiectarea si exploatarea echipamentelor tehnologice, exploatarea sistemelor de comanda si automatizare, utilizarea tehnicii moderne de calcul etc.

  Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial ofera studentilor o pregatire deosebita ce face ca absolventii sai sa ocupe pozitii cheie atat in industrie (principalele functii de conducere din orice firma de profil mecanic, constructoare de masini si autovehicule sau de servicii mecanice, sunt ocupate de ingineri „TCM-isti”) cat si in invatamantul preuniversitar si universitar (majoritatea cadrelor didactice care predau in domeniul mecanic sunt „absolventi de TCM”).

  Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial se afla, prin profesorii sai, in permanent contact cu lumea universitara din afara tarii ceea ce permite un schimb benefic de studenti si profesori cu universitati din tari precum: Franta, Germania, SUA, Japonia, Grecia, Portugalia, Spania, Belgia, Italia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Ucraina, Anglia, Republica Moldova etc.

  Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial este una din cele mai puternice scoli de inventica din lume, cu numeroase premii si medalii castigate la saloane nationale si internationale. Absolventii nostri stiu, aplica si creeaza tehnica.

  Va felicitam pe toti cei care ati absolvit Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial sau, inainte de anul 1990, una din specializarile de Tehnologia Constructiilor de Masini sau de Masini – unelte ale vechii Facultati de Mecanica, iar pe liceenii de astazi ii asteptam sa ni se alature prin alegerea Facultatii noastre, asigurandu-i ca vor fi mandri de alegerea facuta.

   

  CONDUCEREA FACULTATII:
  Decan: Prof. dr. ing. Gheorghe NAGIT
  nagit@tcm.tuiasi.ro
  Prodecani:
  Prof.dr. ing. Cristian Croitoru: ccroitoru2003@yahoo.com
  Conf. dr. ing. Vasile Merticaru
  Conf. dr. ing. Irina Tita

  CONTACT
  59 A, Dimitrie Mangeron Blvd, IASI-700050, ROMANIA
  Telefon / Fax : +40-232-242109
  Email : secretariat@tcm.tuiasi.ro
   

 

culita

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
21 Iunie 2013

profesionalism si performanta pedagofice


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Constructii de Masini si Management IndustrialVezi toti membrii
 

Cauta universitate