Facultatea de Controlul si Expertiza Produselor Alimentare

Apartine de: Universitatea "Bioterra" din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa Str. Ion Ionescu de la Brad, nr. 97, sector 1, Bucuresti
Telefon 021-490.61.27
Fax 021-490.61.27

Grupul de discutii de la Facultatea de Controlul si Expertiza Produselor Alimentare
 
 • Facultatea a fost infiintata in anul 1998, fiind prima de acest profil din tara si autorizata sa functioneze prin H.G. nr. 645/24 august 2000, sub denumirea de Inspectie si Legislatie Fitosanitara si Zooveterinara. In anul 2002, facultatea a trecut in domeniul de Industrie alimentara, primind denumirea de Controlul si Expertiza Produselor Alimentare, certificate prin H.G. 410/2002, publicata in M.O. 313/13 mai 2002.


  In aprilie 2005 domeniul a fost acreditat si incepand cu anul universitar 2005-2006 se trece la invatamantul de 4 ani, atat la cursuri de zi cat si la frecventa redusa, cu specializarea : Controlul si Expertiza Produselor Alimentare.

  I. Misiunea didactica si de cercetare stiintifica

  - Prin activitatile didactice si de cercetare stiintifica desfasurate in cadrul specializarii, misiunea Facultatii - Controlul si Expertiza Produselor Alimentare (CEPA) se refera la :
  - Formarea de specialisti cu inalta calificare in domeniul controlului si expertizeii produselor alimentare, pornind de la materiile prime utilizate in producerea alimentelor, procesare, transport, stocare si comercializare.
   - Pregatirea specialistilor pentru integrarea profesionala in firmele de profil pe intreg lantul producerii alimentelor in conditii de sanietate, in conformitate cu normele U.E., precum si a comercializarii acestora in vederea respectuarii sigurantei alimentare a populatiei.
   - Se are in vedere, prin planul tematic, al ariei curriculare abordate, pregatirea specialistilor atat pentru IMM- uri de profil, cat si pentru firme de tip industrial
   - Asigurarea acelor capabilitati necesare absolvantilor, in vederea elaborarii si conducerii de proiecte specifice domeniului abordat.
  - Pregatirea cursantilor in vederea accesarii posturilor din cadrul firmelor de audit in domeniul controlului si expertizei produselor alimentare (materii prime, procesare, desfacere etc) .
   - Formarea si selectarea studentilor in vederea indrumarii spre activitatea de cercetare stiintifica, prin aprofundarea ulterioara a studiilor, in scopul promovarii de specialisti in acest domeniu.
  - Activitatea de cercetare stiintifica si de cercetare aplicativa prin programe europene finantate guvernamental, proprii si cu terti.
   - Asigurarea cu carte de specialitate elaborata de cadrele didactice in domeniile lor de competenta.
   - Principiile de organizare si functionare precum si obiectivele au fost stabilite in acord cu prevederile legale, Facultatea Controlul si Expertiza Produselor Alimentare, aderand in acest mod la Carta Universitara a Universitatii Bioterra – Bucuresti.

   

  Facultatea Controlul si Expertiza Produselor Alimentare, din cadrul U.B.B. , dispune de intreaga baza materiala necesara derularii proceselor didactice si de cercetare stiintifica din cadrul programului de studiu C.E.P.A.

  Aceasta baza materiala corespunde standardelor care asigura desfasurarea unui proces de invatamant si cercetare de calitate, fiind constituita din bunuri imobile, dobandite prin acte corespunzatoare.

  Baza materiala aflata la dispozitia programului de studii C.E.P.A. corespunde standardelor care asigura desfasurarea unui proces de invatamant de calitate.

  In derularea procesului didactic, specializarea C.E.P.A, utilizeaza 8 sali de cursuri, 12 laboratoare si sali pentru proiecte si 10 sali de seminarii.

  CONTACT
  Adresa: Str. Drumul Nicolae Sutu; Nr. 11-15, Pavilion central, Sectorul 1, Bucuresti
  Tel: 021 269 34 39 / 0788 349 579
  E-mail: cepa@bioterra.ro

   

 

nistor

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
12 Mai 2015

Buna ziua,
Am terminat si eu facultatea CEPA in anul 2009 si ma declar foarte multumita de cum au decurs lucrurile. Acum am un job foarte bun. Urmare a celor spuse mai sus vreau sa atrag atentia tuturor celor care denigreaza prestigiul multor persoane care au invatat cu adevarat in aceasta institutie, care vorbesc despre ea , dar nu au invatat acolo. Nu toti studentii au bani sa plateasca examenele, sau diplomele. Dragilor, printre acesti oamneni sunt si unii care isi iau dimploma pe merit, fara pile si relatii. Pe acestia voi ii faceti de doi bani si nu merita. Unde in tara asta nu poti plati examene? Va spun eu ORIUNDE! Dar printre astia 20% care platesc sunt aia 80 % care invata si care nu dau bani, care fac eforturi mari sa plateasca chirie si taxa si carti si care nu vor sa aiba imeginea asta, pentru ca nu merita!


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Controlul si Expertiza Produselor AlimentareVezi toti membrii
 

Cauta universitate