Facultatea de Drept

Apartine de: Universitatea Ecologica "Dimitrie Cantemir" din Targu Mures
Oras Targu Mures
Adresa str. Bodoni Sandor, Nr.3-5, Targu Mures, Mures
Telefon 0365-401.127; 0365-401.129
Fax 0365-401.125

Grupul de discutii de la Facultatea de Drept
 
 • Urmandu-si indeaproape filosofia, Universitatea a implinit in anul 2006, 15 ani de activitate academica la inalte standarde educationale europene.


  Vizand o dezvoltare continua, Universitatea a adaugat primei facultati infiintate - cea de Drept ( 1991 ), noi unitati universitare. 

   

  Facultatea de drept a fost infiintata in cadrul universitatii in anul 1991, avand misiunea de a pregati specialisti de valoare care sa raspunda exigentelor impuse de transformarile economico-sociale si legislative, de noul cadru juridic si institutional existent in tara noastra dupa 1990. Ca structura, mod de organizare si functionare, Facultatea de drept reprezinta o entitate unitara, activitatea desfasurandu-se pe baza unor planuri de invatamant care cuprind grupuri de discipline fundamentale, optionale si facultative. In cadrul acestei facultati se pregatesc specialisti capabili sa profeseze in domeniul juridic, politic, educational sau al profesiilor liberale care conlucreaza la infaptuirea actului de justitie.

   

  Activitatea de cercetare stiintifica a cadrelor didactice, impreuna cu activitatea studentilor, se manifesta prin participarea la simpozioane stiintifice nationale si internationale, publicarea de studii in revistele de specialitate si cercuri stiintifice studentesti. Rezultatele cercetarii se materializeaza si in fondul de carte al facultatii (carti, manuale, tratate, articole) actualizat permanent. Prin cursurile de masterat care se organizeaza in prezent in domeniul “Drept” se asigura o pregatire superioara, de calitate pentru absolventii care opteaza sa devina specialisti in domeniul stiintelor juridice.


            - Specializarea: drept
            - Durata studiilor: 4 ani, curs de zi
            - Profesia: jurist
          - Oportunitati de plasament: magistrat (procuror, judecator), consilier juridic, functionar public, functionar european, jurist consult, notar, avocat, cadru didactic, executor judecatoresc.
   

  CONTACT
  str. Bodoni Sandor, Nr.3-5
  Tel.: +40-365-401.127
  Fax: +40-365-401.125
  e-mail: universitate@cantemir.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de DreptVezi toti membrii
 

Cauta universitate