Facultatea de Drept

Apartine de: Universitatea "Transilvania" din Brasov
Oras Brasov
Adresa ( Vezi harta) Str. Iuliu Maniu nr. 41A, Brasov
Telefon 0268-47.16.26, 0268-41.20.88, 0268-41.05.25, 0268-41.30.00
Fax 0268-41.30.00

Grupul de discutii de la Facultatea de Drept
 
 • In decembrie 1996, Consiliul academic al Senatului Universitatii “Transilvania” din Brasov a aprobat intocmirea si inaintarea catre Ministerul invatamantului (actualul Minister al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului) a dosarului de autorizare provizorie a specializarii Drept avand cursuri de zi cu durata de 4 ani.

  Specializarea Drept, actualmente program de studiu, a primit autorizare de functionare si a inceput sa functioneze, conform H.G. nr. 568/1995, prin Ordin al Ministrului Invatamantului si Stiintei, in cadrul Facultatii de Stiinte Economice a Universitatii „Transilvania” din Brasov. In iulie 2001 s-a sustinut primul examen de licenta la aceasta specializare. in cursul anului 2008, programul de studiu Drept a intrat in procedura de reacreditare, fiind in acest moment acreditat sa functioneze conform standardelor ARACIS.

  Cadrele didactice universitare care sunt reunite in cadrul Facultatii de Drept reprezinta un colectiv multidisciplinar puternic si divers reunind specialisti in ramurile fundamentale ale dreptului public (drept penal, criminalistica, criminologie, drept comunitar, dreptul mediului etc.) sau ale dreptului privat (drept civil, drept comercial, drept bancar etc.). Cadrele didactice ale facultatii sunt persoane cu experienta juridica, dar si tineri entuziasti practicieni si cercetatori. Institutia are acreditare si recunoastere nationala si internationala.

  Studentii efectueaza o practica corespunzatoare in domeniul juridic (Tribunal, Judecatorie, Curte de Apel, Parchet etc.). De asemenea, ei au acces la un laborator de specialitate in domeniul criminalistic dotat cu diverse aparate de analiza a urmelor faptelor penale. Biblioteca proprie cuprinde publicatii de specialitate recente si lucrari clasice din domeniul juridic, social-uman si economic. Viata de student in orasul de la poalele Tampei, unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, poate insemna, pe langa studiul de excelenta in domeniul juridic, dar si ocazia petrecerii timpului liber in drumetii, practicarea sporturilor de iarna si vara sau intalniri cu colegii in campusul universitar.

  De-a lungul celor patru ani de pregatire juridica, urmarim cultivarea unor inalte standarde profesionale si etice, promovarea curajului profesional si moral, precum si a responsabilitatii civice. Absolventii obtin diploma de licenta si sunt competenti sa desfasoare o activitate juridica competitiva in diverse domenii de la avocati, juristi, consilieri juridici, functionari publici, notari, la magistrati (judecatori ori procurori), diplomati, consilieri parlamentari.

  Prin organizarea conferintelor stiintifice internationale anuale de specialitate juridica, a Conferintei stiintifice studentesti anuale, precum si prin participarea la editarea volumelor seriei VII a Buletinului Universitatii Transilvania, Facultatea de Drept promoveaza un invatamant modern si dinamic, racordat la sistemul international. In prezent, Facultatea de Drept are doua programe de studii de licenta. Programul de licenta zi ofera, printr-un contact direct zilnic al studentilor cu specialistii din domeniul juridic, o pregatire temeinica a viitorilor juristi.

  Programul de licenta FR (frecventa redusa) se adreseaza practicienilor din diverse ale domenii oferindu-le o pregatire juridica suplimentara celei urmate anterior. Programele de masterat oferite de Facultatea de Drept urmaresc doua forme de invatamant distincte: masterat de aprofundare si de cercetare stiintifica si masterat de aprofundare.

   Cei interesati pot opta pentru unul dintre urmatoarele programe de masterat: - „Legislatie comunitara si cariera judiciara”, masterat de aprofundare si cercetare stiintifica in domeniul juridic. -„Sisteme si institutii de drept international si comunitar”, masterat de aprofundare -„Drept privat aprofundat”, masterat de aprofundare -„Stiinte penale aprofundate”, masterat de aprofundare

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  DECAN: Prof. univ. dr. Cristinel Ioan MURZEA
  PRODECAN: Conf. univ. dr. Titus PRESCURE

  Contact:
  B-dul Eroilor, Nr. 25, Corp T, Sala T I 15, 500030, Brasov, Romania
  Telefon: (+40) 268.477.965 int 115 (drept), int. 113 (sociologie)
  E-mail: c-drept@unitbv.ro
  E-mail: c-socio@unitbv.ro

 

diana

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
07 Iunie 2013

Niste oameni minunati.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de DreptVezi toti membrii
 

Cauta universitate