Facultatea de Drept

Apartine de: Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Bucuresti, str. Dambovnicului, nr. 22, sector 4, cod postal 040441 E-mail: rectorat@utm.ro
Telefon 021.316.16.46, 021.311.22.97
Fax 021.316.16.46, 021.311.22.97

Grupul de discutii de la Facultatea de Drept
 
 • Facultatea de Drept este componenta a Universitatii Titu Maiorescu, infiintata in anul 1990, ca prima institutie de invatamant superior non profit din Romania.

  Performantele obtinute in activitatea didactica, de cercetare stiintifica, de conducere si de organizare a procesului de invatamant, au constituit motive intemeiate ca Universitatea Titu Maiorescu sa fie inclusa printre primele universitati acreditate prin Legea nr. 239 din 30 aprilie 2002, ca parte componenta a sistemului national de invatamant. Facultatea de drept a luat fiinta in 1990, o data cu institutia de invatamant superior din care face parte, avand caracter non-profit, fiind acreditata prin aceeasi Lege nr. 239/2002

  Activitatea Facultatii de Drept se desfasoara in noul si ultramodernul sediu propriu din Calea Vacaresti nr.187, sector 4, construit la standarde internationale. Cladirea, dotata cu sisteme de ventilatie si dotari de exceptie, pune la dispozitia studentilor amfiteatre, sali de seminar, laboratoare de criminalistica si informatica, biblioteca, librarie. Spatiul de invatamant asigurat este corelat cu cifra de scolarizare si cu activitatile prevazute in planul de invatamant. Activitatile didactice se desfasoara conform programelor orare in trei amfiteatre cu o capacitate de 200 de locuri fiecare, si in 15 sali cu capacitate de 30-40 de locuri. Amfiteatrele sunt dotate cu echipamente audio-video pentru amplificare sonora si proiectia mijloacelor de invatamant audiovizuale(folii pentru retroproiector, diapozitive, carti). Toate salile de seminar sunt dotate cu echipamente tehnice audiovizuale, camere de luat vederi si aer conditionat.

  Insusirea cunostintelor teoretice de catre studenti este exemplificata cu studii de caz in laboratorul de criminalistica, informatica juridica, clinica juridica, medicina legala, precum si in laboratorul de procese simulate unde studentii sunt interesati in aplicarea teoriei invatate.

  Facultatea pune la dispozitia studentilor materiale de ultima generatie, competitive, cu un grad ridicat de fiabilitate: retea de calculatoare, tehnologie video si audio, televizoare, planse didactice, retroproiectoare, microscoape, casete video si CD-romuri, truse de criminalistica.

  Facultatea are ca misiune atat pregatirea profesionala de specialitate a studentilor cat si dezvoltarea nivelului cultural-stiintific al acestora.

  Facultatea urmareste in concret formarea de juristi cu urmatoarele calitati:

  Stapanirea de cunostinte fundamentale de doctrina, legislatie, jurisprudenta;
  Capacitatea de a enunta si exprima opinii cu privire la diferitele probleme pe care le ridica institutiile de drept si de a oferi solutii litigiilor ivite in cazuistica judiciara:
  Capacitatea de a concepe actiuni in justitie, de a pronunta si redacta hotarari judecatoresti;
  Capacitatea de a sustine public o cauza;
  Specializarea in cel putin o ramura de drept;
  Abilitatea de a contribui la abordarea pluridisciplinara a diferitelor institutii de drept;
  Aptitudinea de a lucra in echipa;
  Constiinta responsabilitatii sociale a profesiei de jurist: magistrat, avocat, notar, consilier juridic.
  In prezent, Facultatea de Drept dispune de toate mijloacele necesare organizarii si desfasurarii activitatilor didactice, de cercetare stiintifica si practico-aplicativa, precum si de cadre didactice specializate, raspunzand exigentelor impuse de reglementarile in vigoare privind managementul calitatii in invatamantul superior.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf.univ.dr. Gabriel Liviu ISPAS
  Prodecan: Lect.univ.dr. Felicia MAXIM

  CONTACT
  Calea Vacaresti nr.187, Sector 4, 004051, Bucuresti
  Tel: 021.316.16.46 - 021.325.21.64 - 021.311.22.97 - 0372.710.961 - 0372.710.962
  Fax: 021.311.22 97 - 021.316.16.46

   

 

lacramioara magdalena

recomanda
4.40
foarte bun
 • 8.80
Trimis la
28 August 2013

am cunostinte care sunt studenti ai acestei facultati, si in plus am vazut personal conditiile de acolo, si cand fiul meu isi va termina studiile la aceasta facultate, sper, ca impreuna cu el, si alti absolventi sa demontam preconceptiile celor ce sustin ca nu este o facultate buna !


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de DreptVezi toti membrii
 

Cauta universitate