Facultatea de Drept

Apartine de: Universitatea "Danubius" din Galati
Oras Galati
Adresa ( Vezi harta) Str. Lunca Siretului, Nr.3, Galati
Telefon 0236-46.03.66, 0236-41.43.04, 0236-46.00.38
Fax 0236-46.00.38

Grupul de discutii de la Facultatea de Drept
 
 • FACULTATEA DE DREPT a fost creata prin hotararea judecatoreasca nr. 81 din 11 august 1992, a Judecatoriei Galati, iar prin Hotararea de Guvern nr. 1371 din 1996 a fost autorizata functionarea ei. Datorita rezultatelor notabile obtinute in pregatirea studentilor, precum si la sesiunile de licenta sustinute, Facultatea de Drept a fost acreditata prin Legea nr. 409 din 20.06.2002, integrandu-se astfel , in mod oficial si cu drepturi depline, in reteaua invatamantului academic romanesc.

  Infiintarea Universitatii "Danubius" din Galati si a Facultatii de Drept a fost incununarea initiativei generoase a prof. univ. dr. Benone Pusca, Rector al acestei institutii de a creea in aceasta parte a tarii o scoala juridica superioara, menita sa imbogateasca zestrea spirituala a municipiului si judetului Galati, asigurand, totodata, o temeinica pregatire a viitorilor juristi, chemati sa-si aduca contributia specifica la formarea societatii democratice, bazata pe economia de piata si pe valorile umaniste. Facultatea de Drept functioneaza pe principiul "non-profit", in temeiul prevederilor art. 26 din "Declaratia universala a drepturilor omului", a art. 32 din Constitutia Romaniei, a art. 103 din Legea Invatamantului, a Legii nr. 409 din 2002 si a Reglementarilor Consiliului National de Evaluare Academica si Acreditare.

   

  Paleta ocupationala larga a profesiei de jurist exprima cerintele afirmarii dinamice a societatii romanesti in contextul civilizatiei europene, aflata ea insasi in plin proces de integrare organica pe toate componentele. Ca urmare, planul de invatamant si programele analitice ale facultatii sunt sistematic corelate cu acest trend obiectiv, raspunzand cerintelor unui invatamant modern, eficient si de calitate, care sa ofere absolventi capabili sa sustina cu profesionalism procesul in cauza. In acelasi timp, valorificam experienta dobandita in invatamantul juridic, colaborand, prin protocoale, conventii si alte forme institutionalizate, cu universitati din tara si strainatate(intre care Universitatea Libera "Leibniz" din Milano si Universitatea de Stat din Modena, cu care facem schimb de cadre didactice si studenti, elaboram publicatii si programe stiintifice comune s.a.).


  Procesul didactic este asigurat de cadre proprii, unele dintre ele cu o bogata experienta academica obtinuta in centre universitare consacrate si care s-au integrat definitiv in viata facultatii, alaturi de cadre didactice mai tinere, de reala perspectiva profesionala, selectate prin concurs potrivit legii. Structura corpului didactic este urmatoarea: profesori si conferentiari - 47,06%; lectori si asistenti - 52,94%. Toate cadrele didactice sunt doctori in stiinta sau doctoranzi, unele dintre ele cu stagii de pregatire in strainatate.

   

  Profesori ai facultatii sunt solicitati ca membri ai comisiilor de concurs pentru ocuparea posturilor didactice la alte universitati sau ca membri in comisiile pentru acordarea titlului de doctor in stiinta. Pe langa activitatea de formare si educare a tineretului studios, cadrele didactice realizeaza, in cadrul departamentului de resort, programe de cercetare stiintifica, unele dintre ele integrate sistemului national al cercetarii stiintifice, altele desfasurate in colaborare cu universitati straine si finantate din surse europene. Facultatea de Drept valorifica cercetarea stiintifica si prin Analele Universitatii, precum si prin editarea in limba franceza a revistei "Le Droit international, notre avenir".


  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof.univ.dr. Vasilica Negrut

  CONTACT
  B-dul Galati nr. 3, 800654 Galati,
  TEl: +40.372.361.207,
  Fax: +40.372.361.292
  drept@univ-danubius.ro
   

 

Ion

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
03 Aprilie 2013

Are programe de master foarte bune in domeniul dreptului european....


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de DreptVezi toti membrii
 

Cauta universitate