Facultatea de Drept

Apartine de: Universitatea "Petre Andrei" din Iasi
Oras Iasi
Adresa ( Vezi harta) Str. Gavriil Musicescu, Nr. 6, Bl. 7, Sc. A (Str. Ghica Voda nr.13), Iasi
Telefon 0232-20.66.00

Grupul de discutii de la Facultatea de Drept
 
 • In anul 1625, Hugo Grotius (De Jure Belli ac Pacis) asemana dreptul cu matematica, afirmand ca, asa cum proportionalitatile numerelor raman aceleasi – chiar daca nu ar exista nimeni care sa numere efectiv sau daca n-ar mai exista niciun obiect care sa fie numarat -, tot asa dreptul si justitia contin in ele ideea unei proportionalitati independente de exercitarea concreta a justitiei.


  in 1859, la investitura domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogalniceanu rostea un discurs din care razbatea tensiunea dintre practicile guvernamentale ale timpului si nevoia acuta de justiție, mai ales pentru cei mulți si fara aparare: ”Constituția din 7(19) august ne insemneaza o epoca noua; si Maria Ta esti chemat sa o deschizi! Fii, dar, omul epocii, fa ca legea sa inlocuiasca arbitrariul; fa ca legea sa fie tare; iar tu, Maria Ta, ca domn, fii bun, fii bland. Fii bun mai ales pentru acei pentru care mai toți domnii trecuți au fost nepasatori sau rai...”


  in 2010, stiința dreptului are mai mulți metri cubi de texte decat toata matematica ultimelor doua milenii, iar practica politico-juridica e prea puțin sensibila la apelurile disperate ale societații pentru dreptate si umanism. Situația poate parea fara iesire. Dar sa dam credit viitoarelor generații de juristi si de guvernanți; poate ca vor ajunge sa nu le lipseasca nici rigoarea, nici marinimia dreptei judecați – lucruri fara de care orice societate se precipita in barbarie.


  Forma, durata studiilor si specializarile sunt in concordanta cu Declaratia de la Bologna


  CONDITII MODERNE DE STUDIU
  Studentii care aleg sa urmeze cursurile oferite de Universitatea „Petre Andrei” din Iasi au la dispozitie o cladire moderna, cea mai inalta din Iasi, cu numeroase facilitati de studiu: sali de curs dotate conform ultimelor standarde, 12 amfiteatre incapatoare, 9 laboratoare de specialitate. La acestea se adauga „Aula Magna”, amfiteatrul mare al Universitatii, numeroase birouri si spatii de studiu. in cladirea Universitatii, studentii au acces wireless la Internet, o parte din salile de curs sunt dotate cu table interactive, iar institutia detine si un sistem pentru realizarea de traduceri simultane. De asemenea, cei care aleg sa urmeze cursurile noastre au la dispozitie o platforma virtuala, unde pot schimba idei pe forum sau isi pot afla situatia scolara.

  SPRIJINIM PERFORMANTA
  Universitatea „Petre Andrei” din Iasi sprijina performanta academica si incurajeaza dezvoltarea personala si profesionala. in fiecare semestru,  eforturile si realizarile celor mai buni studenti sunt rasplatite prin acordarea mai multor tipuri de burse: de merit, „Cum Laude”, pentru activitati stiintifice, de performanta sau „Gaudeamus”. De asemenea, Universitatea „Petre Andrei” din Iasi isi propune sa asigure sanse egale de promovare si avansare in cariera pentru toti studentii sai. in acest sens, studentii cu probleme sociale sau medicale deosebite sunt incurajati sa isi continue studiile prin oferirea unor burse sociale, materializate prin scutiri sau deduceri de la plata taxelor scolare.


  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. univ. dr. Antonie-Cristian BOCANCEA
  Prodecan: Conf.univ.dr. Constantin MANOLACHE

  CONTACT
  Iasi, Str. Ghica Voda, nr. 13
  Tel: 0232 210333

   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate