Facultatea de Drept

Apartine de: Universitatea Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Bdul M. Kogalniceanu nr. 36-46 sector 5; Cod postal 050107, Bucuresti
Telefon 040 21 307 73 00; 040 21 315 71 87
Fax 040 21 313 17 60

Grupul de discutii de la Facultatea de Drept
 
 • Facultatea de Drept este una dintre cele mai vechi facultati ale Universitatii din Bucuresti. Cadrele didactice, mari personalitati ale vietii stiintifice, dar si multe cu activitate politica prodigioasa, lucreaza in catedrele traditionale: catedra de drept public, catedra de drept privat si catedra de drept penal.

  Structura activitatilor a fost adaptata la cele mai recente cerinte de modernizare a invatamantului, cu particularitatile specifice domeniului juridic, s-au perfectionat planurile de invatamant, programele analitice ale disciplinelor, metodele de instruire. Participantii la formele de invatamant organizate (licenta, master, doctorat, studii postuniversitare de specialitate) sunt din ce in ce mai numerosi, dar si mai exigenti fata de continutul si calitatea cursurilor.

  Activitatea de cercetare beneficiaza si de o structura organizatorica adecvata, in cadrul facultatii functionand centre de cercetare (Centrul de Drept Constitutional si Institutii Politice, Centrul de Drepturile Omului, Centrul de Drept Social Comparat, Centrul de Drept European, Centrul de Teoria Generala a Dreptului si de Drepturi Noi, Centrul de studii in domeniul Dreptului Proprietatii Intelectuale) in care se organizeaza multiple activitati stiintifice: sesiuni si conferinte internationale, dezbateri, mese rotunde, seminarii practice, studii de caz, procese experimentale, seminarii metodologice, scoli internationale, scoli de vacanta, concursuri de pledoarii si eseuri, lansari de reviste etc. O atentie deosebita este acordata seriei Drept a Analelor Universitatii din Bucuresti. Studiile si articolele revistei se constituie ca cercetare stiintifica fundamentala avand ca obiect principalele institutii juridice precum si solutii ale instantelor judecatoresti romanesti si internationale.

  Dotarile facultatii s-au imbunatatit simtitor, atat in laboratorul de criminalistica, dar mai ales in planul tehnologiilor informaticii si comunicatiilor; toti studentii si intreg personalul didactic si nedidactic au casute postale gazduite pe echipamentele din laboratoarele de informatica, beneficiind, in plus, si de avantajele unui sistem de comunicare electronica intern prin care se scurteaza timpul si efortul de comunicare a mesajelor, anunturilor generale sau personale/pe grupuri, dar si a temelor de seminar,  bibliografiilor sau a altor documente necesare procesului didactic.

  Facultatea desfasoara cooperari fructuoase cu institutii similare din tara si din strainatate, incercand sa participe cu succes in efortul national de integrare in lumea academica mondiala.

  Conducerea facultatii
  Decan: Conf. dr. Flavius-Antoniu BAIAS
  Prodecani: Prof. dr. Elena-Simina TANASESCU
  Lect. dr. Claudiu-Paul BUGLEA
  Lect. univ. dr. Adriana Almasan
  Lect. univ. dr. Alexandru-Sorin Ciobanu

   

  CONTACT

  Bd. Mihail Kogalniceanu nr. 36-46, sector 5, Bucuresti, România
  CP. 050107


 

iordache

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
24 Iulie 2013

am toate motivele din lume!


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate