Facultatea de Drept

Apartine de: Universitatea Europeana Dragan din Lugoj
Oras Lugoj
Adresa ( Vezi harta) Str. Ion Huniade, Nr. 2, Lugoj, Timis
Telefon 0256-35.91.98
Fax 0256-35.91.98

Grupul de discutii de la Facultatea de Drept
 
 • Pentru Universitatea lugojeana, Facultatea de Drept a fost componenta esentiala in anii de inceput. Cursurile s-au deschis in anul universitar 1992/1993,cu un numar mare de studenti, in prezenta unui corp didactic de elita, care a asigurat, ani la rand, o pregatire de exceptie pentru seriile de studenti pe care le-a indrumat.

  La Lugoj au predat si continua sa predea personalitati de marca din lumea dreptului romanesc. Interesul conducerii acestei facultati s-a indreptat, de la inceput, spre acoperirea cu material didactic a obiectelor de curs si seminar. Au aparut, in primul deceniu de activitate, peste 50 de titluri in domeniul dreptului, cursuri semnate de cadre didactice proprii sau asociate.

  Activitatile didactice ale studentilor Facultatilor de Drept se desfasoara in spatiile de invatamant ale Universitatii Europene Dragan, care asigura conditii optime pentru cursuri, seminarii si lucrari de laborator. Pentru Facultatea de Drept functioneaza un laborator de criminalistica, iar lucrarile practice de informatica juridica se desfasoara in laboratoare dotate cu aparatura moderna. Studentilor li se faciliteaza accesul la programul LEGIS, prin care se realizeaza o informatie rapida in intreg sistemul legislativ romanesc.

  Studentii interesati in aprofundarea cunostintelor, precum si cei cu preocupari de cercetare stiintifica sunt incadrati in cercuri stiintifice studentesti pe specialitatile: drept civil si drept penal. Rezultatele cercetarilor sunt valorificate prin dezbateri, referate, sau lucrari sustinute la sesiuni de comunicari stiintifice.

  Activitatea stiintifica a Facultatii de Drept se completeaza cu organizarea a doua editii ale sectiunii de medicina legala din cadrul sesiunilor de comunicari ale U.E.D., organizarea de catre Institutul European de Cercetari pentru Drepturile Omului a 5 mese rotunde cu tematica legata de protectia bunurilor culturale, protectia refugiatilor, drepturile persoanei; participarea cu comunicari la sesiuni si simpozioane din alte centre universitare: Bucuresti, Timisoara, Brasov, Cluj Napoca.

  Master:
  Administratie publica si protectia drepturilor minorilor
  Stiinte penale si criminalistica

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. DUMITRU CORNEAN

  CONTACT
  Strada ION HUNIADE, Nr. 2, Cod Postal 305500,
  Localitatea LUGOJ, Judet TIMIS
  Telefon: 0256/359.199     
  Email: drept_lg@deu.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de DreptVezi toti membrii
 

Cauta universitate