Facultatea de Drept si Stiinte Administrative

Apartine de: Universitatea "Andrei Saguna" din Constanta
Oras Constanta
Adresa B-dul Al. Lapusneanu, Nr. 13, Constanta
Telefon 0241-66.25.20
Fax 0241-66.25.20

Grupul de discutii de la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative
 
 • Parte a entitatii educationale care este Universitatea "ANDREI SAGUNA", Facultatea de Drept si Stiinte Administrative pregateste profesionisti in domeniul stiintelor juridice, impunandu-se in timp ca o performanta institutie de invatamant superior in acest domeniu.

  Acreditata in baza Legii 116 din 2005, Facultatea de Drept si Stiinte Administrative se bucura deopotriva de interesul celor care doresc sa-i urmeze cursurile, dar si de recunoastere nationala si internationala in randul facultatilor de profil.

  In cei 15 ani de activitate Facultatea de Drept si Stiinte Administrative si-a creat un colectiv profesoral de elita, a carui probitate morala si profesionala a fost si este in continuare garantia unui invatamant superior de calitate, a unui act educational desfasurat la cele mai inalte standarde si exigente. Profesor in cadrul facultatii, dr. Ioan Doltu este si prorector al Universitatii.

  SPECIALIZARI

  1. Drept
  - absolventii acestei specializari pot deveni: magistrati (judecatori, procurori), avocati, notari publici, juristi consult, consilieri juridici, cadre didactice in invatamantul liceal si universitar
  - domeniul de licenta: Stiintele Comunicarii
  - durata studiilor: 4 ani (240 credite)

  2. Administratie Publica
  - absolventii acestei specializari pot deveni: functionari publici licentiati in structurile administratiei locale si centrale, consilieri in structurile subordonate organelor puterii de stat, cadre didactice in invatamantul liceal si universitar
  - domeniul de licenta: Administratie Publica
  - durata studiilor: 3 ani (180 credite)

  Preocupata permanent pentru asigurarea celor mai bune conditii de studiu si asimilare a cunostintelor dobandite in orele de curs, Facultatea a creat, pentru Specilizarea Drept, CLINICA JURIDICA in cadrul careia studentii isi desfasoara o parte a activitatii practice. In acest laborator al legii si legalitatii, studentii din anii 3 si 4 participa lunar la procese simulat-explicative in care caltatile procesuale le sunt chiar distribuite. De asemenea, in contextul activitatii practice, componenta sine qua non a procesului de invatamant modern, se defsasoara diferite actiuni in structuri organizate care abordeaza problematica specifica disciplinei Dreptului, de la modul de cercetare a infractionalitatii la cauzele generatoare si conditiile de producere a infractiunilor, in special cele impotriva vietii.

  Facultatea dispune de un modern LABORATOR DE CRIMINALISTICA ce este de natura a raspunde cerintelor impuse de realizarea in conditii optime a activitatilor de urmarire penala. Studentii au posibilitatea de a efectua o serie de activitati specifice organelor judiciare, fapt care conduce la o intelegere temeinica a metodelor, procedeelor si tacticii criminalistice.

  Eficienta LABORATORULUI DE CRIMINALISTICA se manifesta prin aceea ca in activitatea practica pe care o vor desfasura dupa absolvirea facultatii, aceasta constituie baza, punctul de plecare a efectuarii unor activitati de cercetare penala in concordanta cu scopul procesului penal.

  Promovabilitatea la examenele semestriale, dar in special la cel de licenta, este un indice care vorbeste de la sine despre rezultatele studentilor, despre valoarea actului de invatamant desfasurat in cadrul Facultatii. Faptul ca procentul de promovabilitate al sesiunii din vara anului 2005 este de 100% este un motiv de reala satisfactie dar si un semn ca materia de studiu a fost insusita la cel mai inalt nivel. Cunostintele dobandite cu responsabilitate in anii de studiu au facut posibil ca la absolvire, licentiatii nostri sa se integreze cu succes in domeniul juridic, desfasurandu-si activitatea ca avocati, magistrati, notari, executori judectoresti, iar unii dintre ei sa-si continue activitatea in cadrul Universitatii "ANDREI SAGUNA", fiind asimilati pentru rezultatele lor foarte bune in colectivul de cadre didactice universitare.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. Gabriel NAGHI

  CONTACT
  bd. Alexandru Lapusneanu nr.13
  Constanta 900196
  Telefon/fax 0241.662.520, 0241.510.500
  Mobil: 0372.970.887
  contact@andreisaguna.ro

   

 

Ionela-Elena

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
05 Aprilie 2014

Din cate am auzit aceasta universitate este buna si foarte serioasa.As vrea ca pe viitor sa ma inscriu si eu.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Drept si Stiinte AdministrativeVezi toti membrii
 

Cauta universitate