Facultatea de Drept si Stiinte Administrative

Apartine de: Universitatea din Pitesti
Oras Pitesti
Adresa ( Vezi harta) Str. Targul din Vale nr. 1, Pitesti, Arges
Telefon 0248-21.88.04
Fax 0248-21.64.48

Grupul de discutii de la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative
 
 • Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative a Universitatii din Pitesti s-a desprins din cadrul Facultatii de Stiinte Economice, Juridice si Administrative in anul 2007. Prima specializare autorizata in cadrul FSEJA a fost ADMINISTRATIA PUBLICA, prima promotie de absolventi terminand in anul 2001. Ulterior, in 2002, primeste autorizatie de functionare si specializarea DREPT.  In prezent, Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative gestioneaza doua programe de licenta si trei programe de master.

  Misiunea Facultatii consta in  formarea de absolventi cu o arie larga de competente stiintifice si de specialitate, fundamentale si manageriale in domeniul juridic si administrativ, capabili sa asigure cerintele acestui domeniu al vietii sociale si sa se specializeze prin programe de studii postuniversitare si de formare continua. De asemenea, Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative pomoveaza un invatamant modern corespunzator cerintelor europene si, in acelasi timp adaptat realitatilor romanesti si sustine extinderea programelor de schimburi interuniversitare, precum si  pregatirea tinerilor straini care vin la studii universitare si postuniversitare.

  Pe langa aceasta misiune didactica, Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative se preocupa de centrarea cercetarii stiintifice pe probleme juridice si administrative de mare actualitate pentru viata sociala romaneasca contribuind activ la incercarea de solutionare a situatiilor concrete ivite in aceste domenii.

  Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, dispune de un plan strategic de cercetare stiintifica atestat prin documente aflate la catedre.Strategia pe termen lung si programele pe termen mediu si scurt privind cercetarea stiintifica sunt adoptate de Senat si Consiliul facultatii, odata cu specificarea practicilor de obtinere si de alocare ale resurselor de realizare si a modalitatilor de valorificare. Interesele de cercetare sunt predominant institutionale.

  Cercetarea dispune de resurse financiare, logistice si umane suficiente pentru a realiza obiectivele propuse, fiind valorificata  prin: publicatii pentru scopuri didactice si publicatii stiintifice. Temele de cercetare se inscriu in aria stiintifica a domeniului drept si stiinte administrative. Fiecare cadru didactic are anual cel putin o publicatie sau o realizare didactica sau stiintifica. Personalul didactic desfasoara activitati de cercetare stiintifica in domeniul disciplinelor cuprinse in norma didactica pe care o acopera.

  Rezultatele cercetarii stiintifice efectuate sunt valorificate prin lucrari stiintifice publicate in edituri recunoscute CNCSIS. La nivelul Facultatii se organizeaza anual sesiuni de comunicari stiintifice ale cadrelor didactice, precum si ale studentilor, comunicarile fiind publicate in Buletine Stiintifice cotate cu ISBN sau ISSN sau in alte reviste de specialitate.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof.univ.dr. Eugen CHELARU
  Prodecani:
  Prof.univ.dr. Florin BOTA-MOISIN
  Lect.univ.dr. Andreea DRAGHICI

  CONTACT
  Pitesti, Str. Targul din Vale, nr.1, Arges
  Telefon: 0348 453 400
   

 

Ioana

nu recomanda
1.80
slab
 • 3.60
Trimis la
28 Iunie 2013

profesorii nu acorda nici un interes studentilor sunt tratati cu superioritate si cred ca ar trebui sa isi puna semne de intrebare privind rata de promovabilitate a studentilor.Din 100 de studenti 68 nu ies din facultate oare profesori care st angajati de statul roman pentru a le insufla studentilor tainele juridice si pasiunea pentru aaceasta cariera nu sunt buni deloc?!


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate