Facultatea de Drept si Stiinte Sociale

Apartine de: Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba-Iulia
Oras Alba Iulia
Adresa ( Vezi harta) Str. N. Iorga nr.11 - 13, cod 510009, Alba Iulia, cod 510009
Telefon 004-0258-806130
Fax 004-0258-812630

Grupul de discutii de la Facultatea de Drept si Stiinte Sociale
 
 • Facultatea de Drept si Stiinte Sociale este o structura de Invatamant superior si cercetare cu caracter public, parte integranta a Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.

  Facultatea a fost infiintata in anul 2003, prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 1082 /11.09.2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 687/ 30.09.2003.


  Facultatea de Drept si Stiinte Sociale gestioneaza astazi urmatoarele programe de studiu:
  - Drept
  - Administratie publica
  - Asistenta manageriala si secretariat
  - Sociologie
  - Asistenta sociala
  - Invatamant primar si prescolar.

  In deplina concordanta cu Carta Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, misiunea Facultatii se defineste in trei planuri:
  1. Pe plan academic, Facultatea se prezinta ca o structura universitara de invatamant si cercetare. Asumarea acestei duble misiuni de invatamant si cercetare este confirmata si justificata prin cresterea progresiva a componentei de cercetare in ansamblul activitatii, concretizata prin dezvoltarea unor structuri specializate de cercetare, prin amplificarea cercetarii stiintifice la nivelul catedrelor si prin prezenta tot mai activa a facultatii in competitia pentru finantarea cercetarii prin granturi, contracte si programe de cercetare, pe plan intern si pe plan european.
  2. Pe plan social, misiunea Facultatii consta in:
  a) pregatirea specialistilor in domeniile Drept, Administratie publica, Stiinte sociale si Stiintele educatiei, in functie de cererile de pe piata muncii, de nevoile si posibilitatile dezvoltarii socio-economice ale zonei;
  b) asigurarea efectiva a egalitatii sanselor de studii superioare pentru tinerii cu posibilitati materiale reduse, din zonele si categoriile defavorizate economic si social;
  c) crearea conditiilor favorabile de evolutie stiintifica si promovare profesionala pentru tinerii cu performante superioare, din municipiul Alba Iulia si zona, si diminuarea fenomenului de migrare a acestora catre alte centre universitare.
  3. Pe plan regional si national, misiunea Farcultatii consta in:
  a) contributie la recuperarea si valorificarea traditiei istorico-culturale prin pregatirea generatiei tinere, dezvoltarea cercetarii stiintifice si a creatiei de valori, pentru diminuarea si, treptat, eliminarea decalajului dintre Alba Iulia, ca simbol national, si Alba Iulia ca realitate sociala, stiintifica si culturala;
  b) contributie la asigurarea cadrului institutional si a mijloacelor materiale de punere in valoare si dezvoltare a potentialului de competente din Alba Iulia si zona, atragerea specialistilor din alte zone ale tarii, constituirea si dezvoltarea unei comunitati academice care contribuie, prin mijloacele invatamantului, ale cercetarii stiintifice si creatiei culturale, la dezvoltarea economica, sociala s culturala a zonei.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. Ioan Ganfalean
  Prodecan: Lect. univ. dr. Miruna Mihaela Tudorascu

  CONTACT
  Alba Iulia, Strada: N. Iorga nr.11-13,  
  Cod Postal:510009
  Tel: +40-0258-813994,  Fax:+40-0258-806126
  E-mail: sec-drept@uab.ro
   

 

Dana

recomanda
4.20
foarte bun
 • 8.40
Trimis la
03 Aprilie 2013

Se afla in curs de perfectionare.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Drept si Stiinte SocialeVezi toti membrii
 

Cauta universitate