Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Apartine de: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Oras Iasi
Adresa ( Vezi harta) B-dul Carol I, Nr. 11, Iasi
Telefon 0232-20.10.00
Fax 0232-20.12.01

Grupul de discutii de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor
 
 • Misiunea Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor este sa ofere educatie de inalta calitate, in scopul dezvoltarii capacitatii intelectuale, a caracterului moral si cunostintelor de specialitate ale studentilor, ca premise esentiale ale formarii de elite profesionale si sa dezvolte cercetare stiintifica de inalt nivel, in scopul raspandirii veritabilei culturi economice, a valorilor libertatii economice si politice si a spiritului antreprenorial, ca premise ale progresului economic si social.

   

  Educatia economica de nivel academic are bogate traditii antebelice in centrul universitar Iasi. in cadrul Academiei Mihailene s-au predat, incepand din 1843, cursuri de Economie Politica si Contabilitate. Ulterior, la Facultatea de Drept a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" s-au predat cursuri de Economie Politica, Doctrine Economice si Finante Publice. Acestea au fost ilustrate de reputati profesori, nume de referinta in gandirea economica romaneasca, ca Ion Strat, A.C. Cuza, Gh. Zane etc. Dar institutionalizarea educatiei economice universitare s-a produs odata cu infiintarea Facultatii de Stiinte Economice in 1962, care a functionat neintrerupt in cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza".

  In anul 1999, facultatea si-a schimbat denumirea in "Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor", ca urmare a straduintelor corpului profesoral de a contura mai clar cele doua segmente majore ale educatiei academice: teoretic (stiinte economice) si aplicativ (stiinte de gestiune sau ale administrarii afacerilor).

  Activitatea de cercetare se desfasoara pe mai multe coordonate: crearea unui mediu stimulativ pentru dezvoltarea performantelor individuale ale corpului profesoral; dezvoltarea unor proiecte majore de cercetare si constituirea de grupuri "focalizate" pe aceste proiecte; stimularea participarii profesorilor facultatii la congrese si conferinte stiintifice internationale; crearea unei reviste si a unei colectii specializate de studii teoretice si cercetari empirice; initierea unor serii editoriale pe domenii majore de cercetare economica; instituirea unui premiu anual pentru performante academice deosebite.

  Departamente:
  Departamentul de Economie, Analiza Cantitativa si Sisteme Informationale;
  Departamentul de Administrarea Afacerilor

  CONDUCEREA FACULTATII:
  DECAN: Prof. univ.dr. Dinu AIRINEI;
  PRODECAN: Prof. univ. dr. Vasile COCRIŞ
  PRODECAN: Conf. univ. dr. Cristian POPESCU
  PRODECAN: Prof. univ. dr. Carmen PINTILESCU
  PRODECAN: Conf. univ. dr. Teodora ROMAN
  PRODECAN: Conf. univ. dr. Costel ISTRATE

  CONTACT
  T: + 40 (232) 201070
  F: + 40 (232) 201470
  E: feaa@uaic.ro
   

 

Hincu Victor

recomanda
5.00
foarte bun
 • 9.96
Trimis la
02 Aprilie 2014

Calificarea si competenta cadrelor didactice; baza materiala si accesul facil la aceasta.

Marian

recomanda
5.00
foarte bun
 • 9.96
Trimis la
18 Iulie 2013

Am terminat aceasta facultate acum 18 ani. Am invatat meserie si m-am simtit bine, tratat cu respect. Profesori buni, atitudine buna, apreciere maxima. O foarte buna alegere!

Monica Anca

recomanda
5.00
foarte bun
 • 9.96
Trimis la
15 Aprilie 2013

Am studiat acolo acum 30 de ani iar fiul meu invata acum acolo. Sunt convinsa de seriozitatea de acolo .


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Economie si Administrarea AfacerilorVezi toti membrii
 

Cauta universitate