Facultatea de Educatie Fizica si Sport

Apartine de: Universitatea din Pitesti
Oras Pitesti
Adresa ( Vezi harta) Str. Targul din Vale nr. 1, Pitesti, Arges
Telefon 0248-21.88.04
Fax 0248-21.64.48

Grupul de discutii de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport
 
 • Facultatea de Educatie Fizica si Sport a fost infiintata, ca specializare in cadrul Sectiei Biologie a Institutului Pedagogic de 3 ani din Pitesti, in anul 1971 si functioneaza pana in anul 1980.

  Dupa Revolutia din decembrie 1989, intregul invatamant superior romanesc a suferit transformari majore.  Astfel, in anul 1990, a luat fiinta Universitatea din Pitesti. Incepand cu anul 1991 s-a reinfiintat specializarea Educatie Fizica si Sport in cadrul Facultatii de Stiinte, ca in anul 2000 sa se desprinda din cadrul acestei facultati ca Facultate de Educatie Fizica si Sport.

  Intregul proces de invatamant se desfasoara pe baza sistemului european de credite transferabile, studentii parcurgand facultativ modulul psiho-pedagogic, care le permite desfasurarea activitatilor profesionale, in toate ciclurile de invatamant preuniversitar si universitar.

  Recunoasterea prestigiului stiintific al Facultatii de Educatie Fizica si Sport s-a materializat prin acordarea calitatii de Institutie Organizatoare de Doctorat incepand cu anul 2003, astazi avand un numar de 8 conducatori de doctorat, cu peste 100 teze finalizate.

  Acestia sunt: Prof.univ.dr. Ioan Lador, Prof.univ.dr. Dumitru Colibaba Evulet, Prof.univ.dr. Pierre de Hillerin, Prof.univ.dr. Gheorghe Simion - din 2003; Prof.univ.dr. Spiridon Horatiu Mugurel Niculescu din 2004; Prof.univ.dr.Georgescu Luminita, Prof.univ.dr. Mihailescu Liliana din anul 2007, Prof.univ.dr. Mihailescu Nicolae din 2009.

  De asemenea, incepand cu anul 2001 s-a infiintat sub conducerea facultatii si in colaborare cu Institutul National de Cercetare in Sport Bucuresti, Centrul de Cercetare pentru Performanta Umana.

  Dupa terminarea studiilor universitare si sustinerea examenului de licenta, absolventii vor primi: a) Diploma de licentiat in educatie fizica si sport / kinetoterapie (profesor de educatie fizica si sport, cu conditia absolvirii Seminarului Pedagogic, in cadrul Departamentului pentru pregatirea si perfectionarea personalului didactic, conform art.68 din Legea invatamantului nr.84/1995 sau kinetoterapeut).

  b) Carnet de antrenor, in disciplina sportiva aprofundata, eliberat de A.N.S.

  Baza materiala a fost asigurata in cadrul facultatii cu spatii adecvate pentru desfasurarea procesului instructiv educativ. Colectivul de conducere al facultatii cat si al universitatii sunt preocupate permanent de imbunatatirea continua a bazei materiale prin construirea unor noi spatii adecvate respectiv:
  - sala polivalenta, ultramoderna, cu o suprafata de lucru 48 x 24m, beneficiind de toate utilitatile (vestiare cu ionizare, sauna, sali de forta, masaj si refacere etc.);
  - terenuri de sport in aer liber pentru  atletism, handbal, fotbal, baschet si tenis;
  - sala pentru pregatire musculara (fitness) ultramoderna;
  - sala de gimnastica artistica cu toate dotarile si utilitatile necesare;
  - sala de gimnastica aerobica si gimnastica ritmica;
  - sala volei si baschet;
  - laboratoare cu dotare moderna si functionala;
  - biblioteca de specialitate;
  - sala internet;
  - posibilitate de cazare in camin, masa la restaurant studentesc.

  Facultatea noastra are numeroase contracte de colaborare in tara si strainatate: A.N.E.F.S. Bucuresti, Institutul National de Cercetare in Sport Bucuresti, Facultatea de Stiinte ale Miscarii, sportului si Sanatatii Bacau,  Universitatea de Medicina Bucuresti, Universitatea ,,Stefan Cel Mare” Suceava, Universitatea Valahia Targoviste etc. iar din strainatate I.N.E.F.S. Chisinau - Rep. Moldova, Universitatea Sophia Antipolis Nice - Franta, National Kapodistrian University of Athens, Aristotle University of Thessaloniki etc.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: PROF.UNIV.DR. MIHAILESCU LILIANA
  Prodecan: CONF.UNIV.DR. MIHAILA ION

  CONTACT
  Str. Gh. Doja, nr. 41
  Pitesti, Arges
  ROMANIA
  Tel: 0348453320
  email: fefspitesti@upit.ro
   

 

Anonim

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
13 Aprilie 2013

Sunt niste profesori excelenti ...si de la care ai cu adevarat ce invata!


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Educatie Fizica si SportVezi toti membrii
 

Cauta universitate