Facultatea de Educatie Fizica si Sport

Apartine de: Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava
Oras Suceava
Adresa ( Vezi harta) Str. Universitatii nr. 9, Suceava
Telefon 0230-21.24.42, 0230-21.61.47, 0230-21.79.92
Fax 0230-52.00.80

Grupul de discutii de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport
 
 • Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Institutului de Invatamant Superior Suceava a fost infiintata in anul 1963 si a functionat pana in anul 1983.

  Printre absolventi s-au numarat si urmatorii sportivi de renume mondial: Gabriel Udisteanu (volei), Mihai Mironiuc (handbal), Doina Melinte (atletism), Ilie Matei (lupte greco-romane).


  In anul 2002 s-a reinfiintat Facultatea de Educatie Fizica si Sport, iar in anul 2003, specializarea kinetoterapie.

  Specializarile Educatie Fizica si Sport si Kinetoterapie functioneaza in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport a Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava;

  Specializarile Educatie Fizica si Sport si Kinetoterapie din cadrul Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava, vor avea o dubla misiune:
  - didactica, vizand pregatirea specialistilor cu studii superioare in domeniul Educatiei Fizice, Sportului si Kinetoterapiei;
  - de cercetare stiintifica in domeniu.

  Datorita profilului in care se incadreaza aceste specializari, studiile se vor finaliza prin acordarea diplomei de licentiat in educatie fizica si sport si licentiat in kinetoterapie.

  Desi disciplinele de specialitate au o pondere majoritara in cadrul acestor specializari, ele nu detin totusi, o pozitie exclusiva, pregatirea studentilor fiind completata cu studiul unor discipline fundamentale (medico-biologice, sociale) sau complementare (limbi straine) privitor la implicatiile sociale ale exercitiului fizic, la cunoasterea organismului si la raporturile acestuia cu mediul social si natural.

  Obiectivul principal al specializarilor este acela de a asigura pregatirea de specialitate ceruta celor care vor lucra in domeniul educatiei fizice, sportului si kinetoterapiei, cu scopul ridicarii nivelului de profesionalism si competenta la nivelul cerintelor Uniunii Europene.
  Infiintarea acestor specializari intr-un centru universitar, se inscrie in dezideratele reformei invatamantului romanesc, prin crearea unui cadru concurential care va duce la ridicarea calitatii procesului didactic.

  Contextul geografic in care este situat judetul Suceava confera posibilitatea de a atrage si selectiona candidati din 4 judete lipsite de invatamant superior de profil (Bistrita-Nasaud, Neamt, Botosani si Suceava).

  Traditia si amploarea activitatii sportive din judet la juniori (LPS. CSS.-uri: Suceava, Falticeni, Vatra Dornei, Gura Humorului, Radauti) si la seniori (CSM Suceava, "Vointa" Radauti, Foresta Falticeni, Minerul Vatra Dornei, etc.), reclama existenta unor posibilitati de valorificare la nivel inalt a acestui potential prin contributia specialistilor in educatie fizica, sport si kinetoterapie.

  Facultatea de Educatie Fizica si Sport Suceava urmareste ca prin activitatea sa sa contribuie la:
  - formarea si perfectionarea resurselor umane inalt calificate in domeniul nostru de activitate;
  - dezvoltarea stiintei in domeniul educatiei fizice, sportului, kinetoterapiei, al culturii fizice in general;
  - promovarea unor cunostinte si orientari metodologice moderne in domeniul educatiei fizice si sportului;
  - participarea stiintei sportului si a altor subdomenii ale cunoasterii specifice, la afirmarea si dezvoltarea valorilor societatii contemporane.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf.univ.dr. Petru GHERVAN
  Prodecan: Conf.univ.dr. Florin LEUCIUC

  CONTACT
  Universitatii 9 C.P. 720225, Suceava
  Telefon: +40 230 216147 / 101
  Luciana Nimigean - luciana@usv.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Educatie Fizica si SportVezi toti membrii
 

Cauta universitate