Facultatea de Educatie Fizica si Sport

Apartine de: Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad
Oras Arad
Adresa ( Vezi harta) B-dul Revolutiei nr. 77, Arad
Telefon 0257-28.30.10, 0257-28.00.70
Fax 0257-28.00.70

Grupul de discutii de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport
 
 • Resurse umane: Cadrele didactice ale Facultatii de Educatie Fizica si Sport sunt cuprinse intr-o catedra, cu 10 titulari, dintre care 2 cadre superioare (1 profesor + 1 conferentiar), adica 20 % din titulari.

  Baza materiala: Complexul M din Micalaca: O baza sportiva ultramoderna, complexa, formata dintr-o sala de dimensiuni olimpice pentru handbal, baschet, volei, tenis, o sala de forta, sauna, vestiare, baza sportiva in aer liber pentru fotbal si atletism, 2 sali de curs, 2 sali de seminar, 1 laborator, 1 cabinet.

  Cooperare cu mediile profesionale: Facultatea coopereaza cu Inspectoratul Scolar Judetean Arad, cu diverse cluburi sportive, cu institutii organizatoare de manifestari sportive, cu institutii de presa, in vederea integrarii studentilor in activitatea practica..

  Numarul de credite este 60/an (30/semestru). Disciplinele fundamentale sunt creditate in general cu 4-5 credite, iar cele optionale cu 1-3 credite.

  OFERTA EDUCATIONALA:
  1. Educatie fizica si sport
  Profesiuni: Profesor de educatie fizica, Antrenor de sport, Instructor sportiv, Administrator baza sportiva.
  Planul de invatamant: cuprinde discipline obligatorii in proportie de aproximativ 65%, optionale 20%, facultative 15%. (Exista diferentieri de la ciclu de specializare la ciclu si de la specializare la specializare).

  a) Discipline obligatorii: Anatomie, Filozofie, Atletice, Gimnice, Fotbal, Gimnastica ritmica, Handbal, Baschet, Volei, Natatie, Fiziologie, Teoria si metodica EFS, Metodica antrenamentului pe ramura sportiva, Dezvoltarea calitatilor motrice de baza, Refacerea in activitati sportive, Fiziologia efortului, Psihologia sportului, Didactica sportului adaptat, Optimizarea conditiei fizice etc.

  b) Discipline optionale: Tir, Rugby, Educatie pentru sanatate, Tenis de camp, Patinaj, Amenajarea si valorificarea bazelor sportive, Ergonomie sportiva, Etica, Sociologie, Statistica aplicata in sport.

  Despre programe analitice: La fiecare disciplina din planul de invatamant titularii de curs elaboreaza programe analitice, care cuprind temele de curs si seminar, precum si bibliografia de specialitate. Continutul programelor analitice este revizuit anual de catre titularii de curs, introducandu-se tratatele si cartile de specialitate recent aparute, astfel incat studentii sa fie la curent cu miscarea de idei din domeniul pentru care se pregatesc.

  Studentii facultatii beneficiaza de trei categorii de burse, si anume: burse de merit, burse de studiu si burse sociale. Ei sunt beneficiarii unui program de mobilitati, respectiv de schimb pe baza de credit cu universitati din strainatate.
  Studentii activeaza in cercuri stiintifice. De asemenea, activeaza in diferite echipe de jocuri sportive.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. Ioan Dorin Galea  

  CONTACT
  str. Elena Dragoi, nr. 2, 310330 Arad, Complex Universitar M (Micalaca, zona III).
  Telefon: +40257 211044

   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Educatie Fizica si SportVezi toti membrii
 

Cauta universitate