Facultatea de Educatie Fizica si Sporturi Montane

Apartine de: Universitatea "Transilvania" din Brasov
Oras Brasov
Adresa ( Vezi harta) Str. Iuliu Maniu nr. 41A, Brasov
Telefon 0268-47.16.26, 0268-41.20.88, 0268-41.05.25, 0268-41.30.00
Fax 0268-41.30.00

Grupul de discutii de la Facultatea de Educatie Fizica si Sporturi Montane
 
 • Infiintarea si functionarea unui institut superior de invatamant pentru educatie fizica si sport a constituit un vechi deziderat al brasovenilor in general si a oamenilor de sport din acest oras in special. Traditia sportiva deosebit de indelungata a brasovenilor, pozitia geografica si cadrul natural in care este situat orasul ca si activitate turistica (autohtona, interna si internationala) au fost tot atatea argumente in favoarea institutionalizarii si functionarii unui centru de invatamant superior de profil.

  In anul 1990, din initiativa unui colectiv din catedra E.F.S. a Universitatii "Transilvania" Brasov, a fost inaintat un memoriu la Ministerul Invatamantului, prin care se solicita infiintarea unei Facultati, ai carei absolventi sa fie capabili sa se implice in activitatea manageriala si instructiv-educativa din turism, sport si educatie fizica. Aceasta solicitare s-a materializat prin infiintarea sectiei de Educatie Fizica si Sport in cadrul Facultatii de Stiinte de la Universitatea "Transilvania" din Brasov.

  In cadrul parteneriatului cu Institutul European de Activitati in Aer Liber in luna decembrie 2001 Facultatea E.F.S. a Universitatii Transilvania din Brasov a organizat consfatuirea directorilor de program din Europa.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: prof. univ. dr. Mircea NEAMTU
  Prodecan didactic: prof. univ. dr Lorand BALINT
  Prodecan stiintific: conf. univ. dr. Carmen GUGU-GRAMATOPOL
  Prodecan cu studentii: conf. univ. dr. Ioan TURCU

  Contact:
  B-dul Eroilor, Nr.25, 500030, Brasov
  Telefon: 0268 474060
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate