Facultatea de Electromecanica Navala

Apartine de: Universitatea Maritima din Constanta
Oras Constanta
Adresa ( Vezi harta) Str. Mircea cel Batran, Nr.102-104, Constanta
Telefon 40-241/66.47.40
Fax 40-241/61.72.60

Grupul de discutii de la Facultatea de Electromecanica Navala
 
 • "Facultatea de Electromecanica Navala" trece din cadrul Institutului de Marina "Mircea cel Batran" din subordinea Ministerului Apararii Nationale la Ministerul invatamantului in cadrul Institutului de Marina Civila, infiintat prin Hotararea Guvernului la data de 6 februarie 1990.

  La Facultatea de Electromecanica Navala durata studiilor era de 5 ani, iar absolventii primeau diploma de inginer electromecanic sau inginer electrotehnic, precum si brevetul de ofiter maritim in specialitatea respectiva. Din 1997 in cadrul Facultatii de Electromecanica Navala s-au infiintat cursuri post universitare: studii aprofundate "Sisteme avansate de operare in transportul naval", "Ingineria sistemelor electromecanice navale" si studii Aprofundate-Master.

  La specializarile de traditie din Facultatea de Electromecanica Navala: Electrotehnica Navala si Electromecanica Generala s-au constituita doua centre de cercetare: Centrul de Cercetare in Inginerie Mecanica Navala si Centrul de Cercetare in Inginerie Electrica.

  In anul 2005 au fost autorizate provizoriu specializarile: "Ingineria si Protectia Mediului in Industrie" si "Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii" Cadrele didactice de la Facultatea de Electromecanica Navala sunt constituite in 2 catedre: Catedra de Electrotehnica, Electronica si Informatica si Catedra de Inginerie Mecanica.

  Incepand cu anul universitar 2008-2009, pentru o mai buna derulare a activitatii didactice, cadrele didactice au fost arondate unui numar de 6 departamente specifice fiecarui domeniu de competenta: Departamentul Echipamente Mecanice, Departamentul Discipline Tehnice Generale, Departamentul Mediu, Departamentul Electronica si Telecomunicatii, Departamentul Automatizari si Informatica Aplicata si Departamentul Electrotehnica.

   

  Facultatea de Navigatie, Transport Maritim si Fluvial deruleaza programe de studii universitare de licenta si masterat, orientate catre transportul maritim, asigurand:
  - pregatirea ofiterilor de punte pentru o cariera legata de navigatie si exploatarea navelor;
  - pregatirea specialistilor in domeniul shipping-ului, managementului si logisticii in transporturile pe apa;

  Misiunea Facultatii de Navigatie, Transport Maritim si Fluvial este de a asigura cadru educational si stiintific care sa stimuleze dezvoltarea intelectuala si dobandirea unor competente profesionale la standarde internationale. Calitatea procesului de invatamand este asigurata prin respectarea procedurilor stabilite prin standardul ISO 9001:2000, conformitatea Managementului Calitatii fiind certificata de Bureau Veritas inca din anul 2003 si a cerintelor impuse de Conventia STCW 95, lucru constatat de catre European Maritime Safety Agency (EMSA) in cadrul inspectiei efectuate in anul 2006.

  Absolventii facultatii primesc o diploma de inginer si au posibilitatea dobandirii Brevetului de Ofiter maritim punte. La sfarsitul perioadei de studii, ei vor avea mult mai multa experienta de viata, incredere in propriile forte si in viitor. Calificarea dobandita le confera in mod cert, imediat dupa absolvire, oportunitati profesionale si satisfactii materiale deosebite, cu mult peste sansele oricarui alt absolvent de invatamant superior din Romania.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof.univ.dr.ing. Gheorghe BORDEA
  Tel/fax: 0241/66.47.40 int.107, 0241/61.72.60
  e-mail: decanat@imc.ro

  Prodecan: Sl.univ.dr.ing. Adrian SABAU
  Tel/fax: 0241/66.47.40 int.107, 0241/61.72.60
  e-mail: decanat@imc.ro

  ADRESA
  Str.Mircea cel Batran nr.104
  Constanta, cod 900663 Telefon: +40 241 664 740 int. 107
  Fax: +40 241 617 260
  E-mail: decanat@imc.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Electromecanica NavalaVezi toti membrii
 

Cauta universitate