Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei

Apartine de: Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Splaiul Independentei nr. 313, Bucuresti
Telefon 021-402.91.00, 021-410.04.00 (centrala), 021-410.03.91 (Rectorat)
Fax 021-411.53.65 (Rectorat)

Grupul de discutii de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei
 
 • Invatamantul romanesc in domeniul Electronicii si Telecomunicatiilor a inceput in anul 1920 in cadrul Scolii Politehnice din Bucuresti. Aceste preocupari au fost dezvoltate ulterior, devenind o specializare aparte numita Telefonie-Telegrafie in cadrul Facultatii Electromecanice (1924), care mai tarziu va evolua ca sectie distincta sub numele de Electrocomunicatii (1929). Facultatea de Electronica a fost infiintata in anul 1953 ca ramura a Facultatii de Electromecanica, incluzand specializarile Electronica, Radiocomunicatii si Telefonie-Telegrafie.

  Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei ocupa un spatiu impresionant de circa 20000 m2, in campusul Leu. Campusul ofera conditii foarte bune. Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei ocupa doua cladiri continand laboratoare si sali de curs in centrul campusului. Alte cladiri importante sunt Centrul Studentesc cu aproximativ 500 de camere confortabile, sala de sport, centrul medical, trei restaurante etc. Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei ofera studentilor si absolventilor sai un ansamblu armonios de avantaje educationale.

  Membrii corpului profesoral, cu o bogata experienta in cercetare, predau cursuri atat studentilor cat si absolventilor in domeniile Electronica, Microelectronica, Ingineria Calculatoarelor si Telecomunicatii. In toate aceste domenii, accentul este pus pe acumularea de cunostinte teoretice si practice. Toate cursurile sunt alcatuite astfel incat sa indeplineasca toate cerintele educationale si de instruire, cerinte impuse de tehnologia de varf actuala si pentru a fi de folos in industria si afacerile corespunzatoare bazate pe transfer de tehnologie in Romania. Ca rezultat al unor puternice legaturi si colaborari cu industria si mediul de afaceri, facultatea a raspuns la cresterea cererii de recrutare a absolventilor din industrie printr-un bagaj mai larg de cunostinte, incluzand atat o calificare in domeniul tehnologic cat si in domeniul economic si managerial.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. dr. ing. Cristian NEGRESCU
  Prodecani:

  Prof. dr. ing. Adrian MANEA
  Prof. dr. ing. Constantin VERTAN
  Conf. dr. ing. Lidia DOBRESCU
  Conf. dr. ing. Adriana FLORESCU
  Sl. dr. ing. Mihnea UDREA

   

  CONTACT
  E-mail: decanat@electronica.pub.ro
  secretariat@electronica.pub.ro
  Bd. Iuliu Maniu 1-3, Sector 6, Bucuresti, telefon: (021) 402.46.18.

 

gheorghe

recomanda
5.00
foarte bun
 • 8.06
Trimis la
16 Iulie 2015

Se adreseaza mai mult celor initiati deja in tainele electronicii care deja stiu cat de cat cu ce se mananca. Pentru ceilalti handicapul acesta se recupereaza mai greu si ma refer aici mai ales la partea practica. Aceasta este esentiala pentru a putea intelege mult mai bine tot ce se studiaza la greu la sectiile radio si electronica aplicata. Pentru ceilalti de la sectia calculatoare si tehnologia informatiei nu stiu ce sa spun. Ar trebui sa spuna ei.
Merita din plin aceasta facultate pentru orizonturile oferite in aproape toate domeniile de activitate. Pentru putinii care vor face engineering le recomand multa rabdare si tutun. Daca se studiaza cu seriozitate vor aparea si oportunitati si acestea pot fi oriunde in lume. Deci luati-va in serios meseria pentru ca merita.

dorel

recomanda
5.00
foarte bun
 • 8.06
Trimis la
08 Iulie 2015

multa carte coane! trebuie sa poti sa duci atata materie...
Scapa cine poate...daca mai ramane si intreg la cap inseamna ca e pregatit pentru orice
In rest e misto de tot

nae

recomanda
5.00
foarte bun
 • 8.06
Trimis la
08 Iulie 2015

pentru cunoscatori
merita din toate punctele de vedere!
multe posibilitati de angajare


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia InformatieiVezi toti membrii
 

Cauta universitate