Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei

Apartine de: Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi
Oras Iasi
Adresa ( Vezi harta) B-dul Dimitrie Mangeron, Nr. 53A, Iasi
Telefon 0232-21.23.26
Fax 0232-21.16.67

Grupul de discutii de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei
 
 • Educatia in domeniul electronicii a inceput la Iasi cu organizarea in 1911 a "Scolii de electricitate" la Universitatea "Al.I.Cuza". Primele notiuni de electronica aplicata si radiocomunicatii au fost predate la cursurile de "Fizica industriala" si "Telefonie-telegrafie". Dupa infiintarea in 1937 a Institutului Politehnic Iasi, notiuni de electronica au fost predate ca parte a cursurilor de "Radiotehnica", "Tehnica curentilor slabi" si "Electronica industriala".

  In anul academic 1971-1972, a aparut sectia de Electronica in cadrul Facultatii de electrotehnica; in 1975 s-a format Catedra de Electronica. Specializarile au fost initial "Electronica aplicata", "Radiotehnica" si "Telefonie-telegrafie".

  Facultatea de Electronica si Telecomunicatii a fost infiintata in anul academic 1990-1991. Facultatea cuprinde 4 catedre: Bazele Electronicii, Electronica Aplicata si Sisteme Inteligente, Telecomunicatii si Matematica. Corpul profesoral cuprinde 150 membri, iar in facultate activeaza circa 1250 studenti si 79 doctoranzi.

  In primii 2 ani de studiu se desfasoara cursuri, laboratoare si seminarii comune pentru toti studentii. Incepind cu anul 3 de studiu, studentii sunt repartizati in functie de solicitare si de mediile obtinute in primii 2 ani la una dintre specializarile: Telecomunicatii, Microtehnologii, Electronica aplicata.

  In prezent exista urmatoarele forme de invatamant:
  -Ingineri, cursuri de zi, 5 ani
  -Studii aprofundate (masterat), cursuri de zi, 1 an
  -Doctorat cu si fara frecventa

  In plus, facultatea noastra organizeaza anual pentru profesorii din invatamantul preuniversitar examene pentru obtinerea definitivatului si a gradului didactic II si supervizeaza lucrari de gradul I in specialitatea Electronica.

   

  Toate formele de studii sunt acreditate de catre Comisia de Evaluare si Acreditare a Invatamantului Superior de pe langa Ministerul Educatiei si Cercetarii.

   

  Facultatea noastra dispune de o biblioteca proprie, care cuprinde peste 3000 de monografii de specialitate, colectii de reviste editate in tara si in strainatate, CD-uri. Retelele din cadrul laboratoarelor au acces la Internet. Toti studentii bugetari din anul I care solicita cazare sunt admisi in caminele studentesti din campusul universitar "Tudor Vladimirescu". Pentru restul studentilor se asigura locuri de cazare care acopera un procent de 68% din numarul acestora.

  CONDUCEREA FACULTATII:
  Decan: Prof.dr.ing. Ion Bogdan
  nagit@tcm.tuiasi.ro
  Prodecani:
  Conf.dr.ing. Mihai Florea
  Conf.dr.ing. Tecla Goras
  Prof.dr.ing. Iulian Ciocoiu

  CONTACT
  Bd. Carol I, no. 11 A
  Iasi, 700506
  decanat@etti.tuiasi.ro
  0232 213737 (centrala robot)
  0232 270041 (secretariat)
  0232 217720 (fax)

 

Ciprian

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
05 Septembrie 2013

Am un prieten care este in anul 4,si mi-a zis in mare ce materie se face la aceasta facultate si am ramas placut inpresionat.Sper ca la anu sa intru si eu la buget pt ca am aflat ca in toamna asta nu mai sant locuri:(


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate