Facultatea de Farmacie

Apartine de: Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu-Mures
Oras Targu Mures
Adresa ( Vezi harta) Gh. Marinescu nr. 38, Targu Mures, Mures
Telefon 0265-215551
Fax 0265-210407

Grupul de discutii de la Facultatea de Farmacie
 
 • Cand esti obligat sa prezinti o epoca, lucrul devine dificil, trebuie sa stii sa intelegi, sa alegi din documente elementele definitorii, sa fii convins ca acestea sunt veridice, dar niciodata nu le vei descrie ca atunci cand le-ai trait.

  Facultatea de Farmacie a Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, acum la peste 60 de ani de la infiintare, isi regaseste efervescenta primelor inceputuri (1948 - cu predare in limba maghiara), cat si modelul identitar care s-a conturat in timp - invatamant bilingv roman-maghiar, incepand cu anul 1962.

  Desi a trebuit sa faca fata unui mediu politic ostil pana la sfarsitul anului 1989, Facultatea de Farmacie din Targu-Mures si-a pus amprenta in invatamantul medico-farmacetic romanesc, particularizandu-se prin pregatirea profesionala de exceptie a absolventilor si caracterul multicultural al actului educational, premise certe ale prestigiului de care s-a bucurat pe plan national.

  Dupa anul 1989, dezvoltarea institutionala si academica a Facultatii de Farmacie a urmat in mod firesc reluarea contactelor cu mediul universitar european. Integrarea Romaniei in structurile europene pe plan economic si social a impus reconsiderarea si restructurarea invatamantului farmaceutic in conformitate cu reglementarile sectoriale ale Uniunii Europene.

  Printre  masurile de modernizare si armonizare a invatamantului farmaceutic targu-muresean la exigentele impuse de Uniunea Europeana se pot mentiona includerea unor discipline fundamentale si de specialitate noi, precum si adoptarea sistemului de credite transferabile (care sa permita schimbul de studenti atat pe plan intern, cat si international); masurile adoptate tin cont de strategiile pe termen lung in domeniul politicii de sanatate, punand in prim plan masurile profilactice si asigurarea unor servicii farmaceutice care sa fie in concordanta cu necesitatile populatiei, cu dezvoltarea economica si evolutiile demografice din tara noastra, ca raspuns la provocarile determinate de procesul de globalizare.

  Ca urmare, invatamantul farmacetic a cunoscut o reorientare spre componenta medicala si biologica, avand un caracter vadit pragmatic, indreptat catre nevoile pacientului,  fara a neglija insa componenta traditionala, axata in special pe componenta fizico-chimica, ca interfata intre industria farmaceutica si sistemul medical. Asigurarea unui cadru corespunzator de implementare a strategiilor in domeniul medical si promovarea starii de sanatate, au impus crearea unui curriculum universitar in concordanta cu exigentele de calitate ale Uniunii Europene si ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. dr. Daniela-Lucia MUNTEAN
  Prodecan: Conf. dr. SIPOS Emese

  CONTACT
  Gh. Marinescu, 38, Targu Mures, Mures, 540139, ROMANIA
  Telefon: +40-265-21 55 51; fax:+40-265-21 04 07
  email: decanatfarma@umftgm.ro
  Secretar Sef: Biris Simona
  Secretar pentru specializarea Farmacie: Biris Simona, int. 111
  Secretar pentru specializarea Asistenta de Farmacie: Suteu Ana, int. 130,313

   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate